Băsescu şi lupii tineri

După o perioadă în care potrivit spuselor sale, a aşteptat să se aşeze lucrurile în interiorul partidelor aflate în opoziţie, iată că preşedintele Băsescu a convocat pentru consultări la Cotroceni toate formaţiunile politice parlamentare. Tema discuţiilor a fost revizuirea Constituţiei şi, în acest context, trecerea la parlamentul unicameral, aşa cum s-a dovedit că vrea poporul, prin votul dat la referendumul din toamna trecută.
Până aici, toate bune şi frumoase, toţi cei convocaţi prezentându-se la întâlnirea cu preşedintele. Numai că, apoi a urmat drăcovenia. Dorind probabil ca, prin invitarea la consultări şi a reprezentanţilor grupului independenţilor din Parlament, să-i legitimeze într-un fel pe aceştia ca forţă politică, egală în drepturi cu celelalte formaţiuni parlamentare, preşedintele s-a trezit contrat şi apoi lăsat cu ochii în soare de liderii celor trei partide aflate în opoziţie – PSD, PNL şi PC. Mai exact, delegaţiile celor trei partide i-au spus pe şleau lui Traian Băsescu că nu sunt de acord ca la aceste consultări să fie puşi pe picior de egalitate cu „trădătorii”, adică, cu persoanele din aşa-zisul grup al independenţilor. Şi, fără să mai stea pe gânduri, acestea s-au ridicat şi au părăsit sala.
Cum preşedintele Băsescu era hotărât să ducă până la capăt aceste discuţii pe tema revizuirii Constituţiei şi a hăcuirii Parlamentului – pentru a dovedi românilor că „pohta ce au pohtito”, adică parlament unicameral, pentru el este lege – a înghiţit în sec şi a acceptat să se reia dialogul cu reprezentanţii celor trei partide, a doua zi. Numai că, a doua zi, liderul liberalilor, Crin Antonescu, dându-şi seama că aceste consultări sunt doar de ochii lumii, nu s-a mai deranjat să vină la întâlnirea cu şeful statului, trimiţând la Cotroceni doi vicepreşedinţi ai partidului şi pe secretarul general.
Iar prezenţa delegaţiei PSD la Cotroceni s-a evidenţiat îndeosebi prin schimbul de replici ironice derulate între Victor Ponta şi Traian Băsescu, la începutul consultărilor.
Ca urmare, după aceste întâlniri, am tras două concluzii. Prima este că, în final, tot Traian Băsescu va fi cel care va forţa guvernul şi parlamentul să facă modificările legislative vizând modernizarea statului. Nu ştim dacă va şi reuşi în cei cinci ani cât se va afla la Cotroceni. Iar a doua concluzie este că – după ce s-a întâmplat în această primă întâlnire oficială dintre preşedinte şi aceşti „lupi tineri”, ajunşi lideri de partide, – Traian Băsescu nu va avea zile prea uşoare cu ei. Nici cu Victor Ponta, dar mai ales, cu Crin Antonescu.

4 comentarii la „Băsescu şi lupii tineri

 • 18 martie 2010 la 1:27
  Legătură permanentă

  am urmarit si eu aceasta comedie de prost gust ce si-o permit diletantii politici in Romania! unu la mina, Basescu nu este D.zeu, este doar presedintele tarii, produsul indulgentei cetatenilor acestei tari cind din liota de candidati nu prea aveau de ales…si l-au ales si pentru ca manipulatorii de serviciu din acel moment vezi Dinescu sau Liiceanu isi faceau treaba bine!!!problema este ca s-au tepuit si ei! doar ca pentru ei a fost mai putin grav, mai grav este pentru noi DECI cum este inca presedinte si cum invitatia era pentru consultari serioase, admitindu-le disconfortul de-a se intilnii cu „dezertorii”, s-a reprogramat consultarea si totusi dl Crin nu a participat! inteligent nu a fost ne-a demonstrat ca este nitel las, ca nu este capabil de confruntari deschise cu adversarul, ca prefera sa loveasca pe la spate hoteste cind are ocazia…in schimb dl Ponta nu se sinchiseste sa intre in birlogul ursului, sa se confrunte deschis, arogantei sa-i raspunda cu aroganta daca este cazul…daca lupii tinerii arata a Crin atunci cu siguranta ca au amaritii de ei ceva, poate trichineloza…tot ce face Basescu este de „ochii lumii” cum nu elegant va exprimati dvs, inteligent esti atunci cind din ceva facut de ochii lumii reusesti sa faci ceva PENTRU LUME…oricum mai suntem naivi care speram ca va veni ziua in care vom avea macar un presedinte cu inteligenta lui Iorga, viclenia desteapta a lui Groza si diplomatia lui Titulescu…deocamdata doar diletanti si mai rau chiar haimanale!!!

 • 18 martie 2010 la 20:34
  Legătură permanentă

  Prietene Mitica nu prea o nimerisi cu Iorga si cu Groza. Iti spui ca guvernul Iorga aintrodus curbele de sacrificiu si primii la care le-a apliplica fura cadrele didactice si functionarii publici. Iar Groza fu un bandit, o haimana politica. El venise in intimpinarea dorintelor sovieticilor oferind mai mult decit cerura aia. Spusasi ca Crin a fost las. Poate da, poate nu. Avusasi suficiente date sa stii ca e las sau asa vazusi tu dupe geam ?

 • 18 martie 2010 la 23:30
  Legătură permanentă

  eu nu m-am referit la guvernele respective ci la Iorga ca personalitate sau la Groza din aceiasi perspectiva si in cel priveste pe dr Petru Groza oho cite nu stim despre el! si oricum sa ajungi sa faci diplomatie deasupra abisului cum a facut Groza…nu stiu zau? astia de astazi au toate atuurile in mina vi se pare ca au negociat ceva inteligent pentru tara? chiar vi se pare Crin inteligent? instinct totalitar au toti astia pe care-i urcam in politica, se arunca unul la gitul celuilalat(poate citeodata numai de ochii lumii)fara sa auzi ca pot dezbate un proiect pentru tara in mod concret, coerent si fara patimi de mahala…

 • 20 martie 2010 la 9:39
  Legătură permanentă

  ba tocmai la guverne va referirati pentru ca altfel ce rost are ? il comparati pe istoricul ioraga cu, sa zicem, crin antonescu sau oricare alt politician ? ce rost are ? nu se putu face comparatie intre istoricul iorga si omul politic iorga, daramite altfel. si ce proiecte superbe facura pentru tara noastra iorga sau groza ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.