Băsescu, mogulii şi poporul

Scriam în editorialul trecut, că pentru Mircea Geoană  şi coaliţia care-l susţine  în finala alegerilor prezidenţiale, lupta cu Traian Băsescu nu va fi deloc uşoară. Nu va fi în nici un caz un marş triumfal spre Palatul Cotroceni. Asta, pentru că actualul preşedinte a dovedit nu o dată, că se mobilizează extraordinar, atunci când este singur împotriva tuturor – am spune chiar că îi place această ipostază. Apoi, chiar dacă toată lumea a putut vedea că Traian Băsescu de astăzi nu mai este cel de acum cinci ani, totuşi, aflat în postura de animal încolţit, acesta nu va rata nici o ocazie pentru a-şi muşca adversarii şi va folosi orice tertipuri, orice mijloace, pentru a scăpa cu bine din această teribilă confruntare cu adversarii săi politici.
Că este aşa, a dovedit-o Traian Băsescu în aceste zile. După un moment de perplexitate, datorat rapidităţii cu care s-au pus lucrurile la punct între Geoană şi Antonescu, între liberali şi social-democraţi, actualul preşedinte a ieşit imediat la atac pe toate canalele media. Dându-şi seama că această mare coaliţie potrivnică are în primarul Sibiului, Klaus Johannis, un element care ar putea înclina decisiv balanţa în favoarea lui Mircea Geoană, preşedintele Băsescu a marşat pe cartea cu care a câştigat de câteva ori până acum: poporul! Deci, repede a declarat că el n-are nevoie să facă nici o alianţă politică, deoarece aliatul său este poporul. Acest popor de care nu-i pasă clasei politice ticăloşite.
A fost primul pas făcut de Băsescu în această nouă tentativă de seducere a alegătorilor. Apoi, a pornit la atac. Nu singur, ci împreună cu soldaţii săi credincioşi, Boc, Videanu, Berceanu, Turcan, Udrea şi ceilalţi mahări din PDL. Pe de-o parte Boc & compania mint de încheagă apele, pe toate canalele de televiziune, că venirea lui Geoană la Cotroceni şi a guvernului Johannis la Palatul Victoria, înseamnă desfiinţarea cotei unice de impozitare şi creşterea ameţitoare a taxelor şi impozitelor. Adică, exact inversul a ceea ce au declarat  Antonescu şi Geoană că au de gând să facă. Pe de altă parte, Traian Băsescu a repus pe tapet lupta sa cu mogulii, cu rechinii financiari Patriciu, Vântu, Voiculescu, care s-ar afla în spatele noii coaliţii şi care abia aşteaptă să-şi înfigă ghearele în biata noastră ţărişoară şi să sugă sângele poporului. Şi dăi şi luptă împotriva „rechinilor” , cărora el, preşedintele iubitoriu de popor, având experienţa celor 12 ani petrecuţi pe mare, le va rupe colţii. Şi pentru a seduce şi mai tare „boborul”, preşedintele Băsescu a mai lansat, ieri, spre el o momeală: vrea eliminarea imunităţii pentru parlamentari, miniştri şi preşedintele ţării. Va încerca să obţină acest lucru, cu ocazia revizuirii Constituţiei, zice Traian Băsescu. Iar dacă nu va reuşi, o va mai pune de un referendum, că tot s-au obişnuit românii cu ele.

One thought on “Băsescu, mogulii şi poporul

  • 28 noiembrie 2009 la 10:41
    Permalink

    Domnule(sau mai degraba nu) Lepadatu, sa o numesti pe Raluca Turcanu mahar mi se par eo dovada de necunosatere si de nesimtire fara limitie. Si dvs. sunteti manat de un „mogul”, asa ca mai bine ati lasa-o balta.
    O zi buna !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.