Politica si administratie

Bãsescu mizeazã pe strategia „jos parlamentarii”

 timisioan06

 Nicolle Ebner

 Un Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari este o mişcare pur electorală a lui Traian Băsescu, este de părere deputatul PNL, Ioan Timiş (foto).
Prin această declaraţie, Băsescu vrea să câştige sufragiile pierdute în ultima perioadă, numai că, dorinţa preşedintelui va rămâne doar la stadiul de declaraţie, şi nu va avea finalitate, a mai declarat Ioan Timiş, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Mai puţini parlamentari, mai multă putere pentru preşedinte
„Traian Băsescu se teme că va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale cu un scor umilitor. Or, de pe o poziţie inferioară, cu un număr mic de voturi, oricine l-ar fi bătut, chiar şi Nati Meir. Şi atunci, a aplicat strategia „jos parlamentarii”, ştiut fiind faptul că Parlamentul este cea mai nepopulară instituţie din stat. Vor fi mulţi cei care vor dori reducerea Camerelor din Parlament şi a numărului de parlamentari, şi cu această ocazie, vor vota şi cu Băsescu. Este o idee năstruşnică, din care se observă clar că pe Traian Băsescu nu-l interesează ideea lansată de el, ci obţinerea unui număr cât mai mare de voturi, care să-i asigure o poziţie confortabilă în turul doi”, declară Ioan Timiş. Potrivit deputatului hunedorean, reducerea numărului de parlamentari, în acest moment, aduce mare atingere dreptului suveran al poporului român, de a decide prin organele sale liber alese, pentru că Parlamentul este vocea poporului. „Un preşedinte jucător, un premier asumator, şi o Cameră cu două-trei doamne blonde sau brunete, pentru plăcerea şi liniştea preşedintelui, este o idee care sună bine la o populaţie sărăcită şi flămândă. Toată lumea va dezbate subiectul lansat de preşedinte şi va uita de şomaj, de criză”, mai spune parlamentarul hunedorean.
Timiş este convins că ideea lansată de Traian Băsescu nu poate fi realizată în perioada imediat următoare, deoarece reducerea Parlamentului la o Cameră înseamnă modificarea Constituţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura