Băsescu, în cădere liberă

Potrivit unui nou sondaj INSOMAR, comandat de Realitatea TV, şi dat publicităţii ieri, se pare că Traian Băsescu a luat viteză, pe tobogan în jos, putându-se afirma că el se află chiar în cădere liberă.
Noutatea adusă de această ultimă testare a intenţiei de vot a populaţiei este că Mircea Geoană îl depăşeşte pentru prima oară într-un sondaj de opinie pe Traian Băsescu, în primul tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale. Iar faţă de sondajele precedente, cel făcut public ieri arată că în turul al doilea, preşedintele Băsescu ar fi învins de oricare dintre cei trei principali contracandidaţi ai săi, Mircea Geoană, Crin Antonescu sau Sorin Oprescu.
Concret spus, faţă de precedentul sondaj INSOMAR, preşedintele Traian Băsescu a scăzut cu peste 4 procente – de la 33,4 la sută, la 29 la sută, Mircea Geoană a crescut cu un procent, iar Crin Antonescu, aflat pe poziţia a treia în sondajul amintit, a urcat de la 15, la 20 la sută. Aşadar, în primul tur de scrutin, Mircea Geoană ar obţine 30 la sută din voturi, iar Traian Băsescu ar fi pe locul 2, la diferenţă de un procent.
Surpriza vine, cum spuneam, în turul doi. În acest tur decisiv, actualul preşedinte ar fi bătut de fiecare dintre cei trei contracandidaţi amintiţi la început. Mai exact, dacă intră în turul doi cu Traian Băsescu, Mircea Geoană ar aduna 54 la sută din voturile alegătorilor, iar actualul preşedinte ar obţine 46 la sută din sufragii. Şi Crin Antonescu l-ar înfrânge în turul 2 pe Băsescu, la diferenţă de 6 procente (scor 53 la 47 la sută). Traian Băsescu ar pierde şi dacă ar intra în turul al doilea cu Sorin Oprescu (scor 52 la 48 la sută). Clasamentul INSOMAR indică o răsturnare de situaţie şi în privinţa intenţiei de vot la partide: PSD+PC a trecut pe primul loc, cu 33 la sută, PDL – 32 de procente şi PNL, 20 la sută.
Ce concluzie am putea trage din aceste rezultate ale sondajului de opinie? Ele reflectă, credem, starea de nemulţumire din rândul populaţiei faţă de prestaţia preşedintelui Traian Băsescu pe parcursul întregului său mandat de cinci ani, dar mai ales din ultimul an, cât şi faţă de modul în care democrat-liberalii conduşi de tandemul Băsescu-Boc au guvernat ţara în cele 10 luni de la învestire. Mai mult, dacă Traian Băsescu continuă să se încăpăţâneze să-şi arate muşchii şi va ţine până la alegeri în funcţiune tot Guvernul Boc 2, demis de Parlament, s-ar putea ca actualul preşedinte nici să nu mai intre în turul doi.

5 comentarii la „Băsescu, în cădere liberă

 • 21 octombrie 2009 la 8:36
  Permalink

  Va cunosc inca de pe vremea dinainte de Revolutie si va citeam cuvintele patimase adresate partidului de atunci si iubirea fata de ,,conducatorul iubit” care , apropo, imi provocau sila .Mai aveti putin sa va bucurati de sondajele care indica o ,,cadere libera”a lui Basescu :doar pana la alegeri.Atunci ma voi bucura eu si voi avea privilegiu de a va vedea cu capul in nisip asa cum ii sta bine unui redactor partinitor .Ziarului acestuia i-ar fi mult mai bine fara editorialele dvs. care n-au pic de substanta doar rautati sasaite printre dinti.

 • 21 octombrie 2009 la 11:24
  Permalink

  Draga Lenuta,

  Ceva imi spune ca o sa plangi dupa marinarul afumat, ceva imi spune ca vei plange dupa micul dictator asa ca lasa povestile de dinainte de revolutie (cu r mic ) pentru ca daca il sustii pe Basescu inseamna ca si tu aduceai osanale lui Ceasca!

 • 21 octombrie 2009 la 13:57
  Permalink

  Sunt sondaje mincinoase platite de Motanul Felix,Dan Voiculescu si cel care a golit bugetul statului pe timpul guvernului Tariceanu II Dinu Patriciu.Noi cetatenii de rand il vom vota pe Traian Basescu singurul care a luptat impotriva „baietiilor destepti”,a salariilor si pensiilor nesimtite.

 • 21 octombrie 2009 la 19:06
  Permalink

  Ia mai terminati ba cu prostiile. Toti is o apa si-un pamant.

 • 23 octombrie 2009 la 14:09
  Permalink

  Io zic sa-l votam pe Kelemen Hunor ala al ungurilor ca sigur e mai bun decat astialalti si ne va obliga sa invatam si o limba straina

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.