Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au făcut ceva lu­crări pe la o instituție de stat din centrul re­ședinței de județ. Lu­cru normal, că mai e ne­voie de reparații, mai plouă prin aco­pe­riș, din astea. Numai vă zvonerii susțin că în acel loc, lucrările s-au făcut cu o firmă care face muncă de proastă calitate, că acum plouă mai tare pe acolo. Nu-i nimic, susține șefa ca­re conduce instituția, care se pare că nu are nici o treabă că lu­cru­rile au ieșit prost. Du­duia noastră se ba­zea­ză pe o pilă la Bucu­rești, cu care are oa­reș­ce relații apropiate și de aici și nonșalanța, ca să nu-i spunem altfel, cu care ea tra­tează banii publici. Sau poate firma i-a întors ceva bănuți și de asta lucrarea a ieșit cum a ieșit.

 

Spun cârcotașii pe la colțuri că se fac epu­rări la stat, acum îna­inte ca reorganizarea oficială să pornească. Astfel, cârcotașii sus­țin prin târg că s-a trecut la asemenea ac­țiuni într-o firmă, iar cei care trebuie să plece sunt taman cei cu ex­periență și care mai știu cum se lucrează pe acolo. Dar direc­to­rul nu mai vrea con­tra­candidați la funcție și, de aceea, a trecut la ma­zilirea celor care știu mai multe despre ce se petrece prin ins­ti­tuție și care ar putea să-i ia locul pe fotoliul de director. Gurile rele șușotesc că lucrurile
s-au degradat total prin acel loc, în sensul că angajații sunt ex­trem de suspicioși, se bănuie unul pe celălalt că se duc să spună în afara firmei lucruri din interior.