BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că o duduie care are o legătură amo­roa­să cu un edil, s-a supărat ca văcarul pe sat, după ce nu a fost primită la un eve­ni­ment monden. Cică res­pectiva nu a avut voie, deoarece edilul era cu nevasta oficială, iar acest lucru ar fi creat probleme orga­ni­zatorilor, dacă se în­tâlneau femeile im­pli­cate. Cârcotașii șușo­tesc pe la colțuri că duduia noastră, în a­ceste condiții, a plecat acasă nervoasă și su­părată, după ce s-a pre­gătit îndelung pen­tru evenimentul cu pri­cina. Zvonerii susțin însă că a avut cine să o consoleze.

 

Povestesc zvonerii pe la colțuri că un ales local și-a pierdut toți banii câștigați dintr-o afacere, la păcănele. Omul nostru s-a trezit cu o sumă imensă și
s-a gândit să o mă­rească și mai mult, iar pentru asta s-a dus la păcănele. Nu a plecat de acolo decât după o noapte întreagă. Dar, deși credea că totul va merge ca pe roate și va înmulți banii, nu s-a întâmplat așa. A pier­dut toți banii, și a mai luat împrumut ca să recupereze suma. Zvo­nerii spun că i-a pier­dut și pe aceștia. Iar de acolo, omul nostru s-a dus direct la birt, unde și-a înecat amarul în băutură.