Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Trimis la plimbare, ba chiar sfătuit să-și caute singur dreptatea! Asta a pățit un plătitor de taxe și impozite la bugetul statului după ce a avut nevoie de ajutorul au­to­rităților. Gurile rele spun că omul a pățit un necaz în capitala regiunii cu lăm­pașe, după ce un in­divid a intrat cu mașina în el și i-a distrus-o. Vi­no­vatul a fugit iar pă­gu­bitul s-a dus la autorități să ceară sprijin, așa cum zice legea. Ar fi putut să-și cheme în sprijin pri­e­tenii și să-l găsească pe fugar, mai ales că face parte dintr-o familie care este cunoscută ca așezată, dar cu pu­ter­nice legături în lumea unora certați cu legea. Problema omului este că de la cei abilitați a primit doar o ușă închisă în nas. Dacă este să ne luăm după zvonari, omu­lui i s-a spus să înceapă să sape singur după vi­novat și dacă-l găsește cumva să-l ducă la ei. Dar totuși ei ar prefera să-și facă singur o în­țe­legere cu el, fie și mai cu biciul dacă nu se poate cu vorba bună.

 

Au făcut cum au făcut și l-au cam scăpat! Gu­rile rele din regiunea su­dică a județului nostru spun că un afacerist cu­noscut de toată lumea a scăpat basma curată dintr-un dosar în care lu­crurile păreau extrem de complicate. Zvonarii noștri spun că în urmă cu mulți ani a derulat un proiect cu finanțare ex­ternă, numai că totul a fost pe hârtie, iar banii
i-au cam intrat în con­tu­rile personale. A fost săl­tat cu mașcații, reținut, rechemat și întors pe toate părțile, ca până la urmă să fie lăsat în pace. Cârcotașii spun că omul și-a făcut jocul și în cele din urmă a scăpat de toate belelele. Cum a avut libertate de miș­ca­re și-a pus în funcțiune influența și a reușit să tot tărăgăneze procesul până a trecut timpul iar fapta s-a prescris. Ar mai avea ceva mici pro­bleme cu paguba, dar nu este exclus ca lucrurile să se rezolve în același mod.