Actualitate

Bărbatul rătăcit pe munte, plecat la cules de ciuperci, a fost găsit de jandarmi după 8 ore de căutări

Puțin după miezul nopții de marți spre miercuri, printr-un apel la 112, un bărbat în vârstă de 73 de ani a anunțat că s-a rătăcit pe munte și are nevoie de ajutor.

Inconștient
Doi jandarmi, alături de un repre­zen­tant de la Salvamont, și-au luat echi­pa­mentul și au plecat imediat în căutarea bărbatului. Au luat legătura cu el, prin tele­fon, pentru a afla câteva detalii des­pre zona în care se afla.
„Au mers pe cărările munților mai bine de 3 ore, fiind în permanență în legătură cu bărbatul. Au aprins pocnitori, pe­tarde, diverse semnale luminoase și acus­tice, crezând că vor fi auzite de băr­batul de 73 de ani. Însă zona pe care
le-o indicase inițial era una eronată. Peste puțin timp bărbatul i-a anunțat pe colegii noștri că nu le mai poate da nici un detaliu, întrucât bateria lanternei se ter­minase”, au anunțat cei de la Inspec­toratul Județean de Jandarmi.
Jandarmii l-au sfătuit pe bărbat să se oprească în locul unde se afla, pentru că, fără lumină, risca să se accidenteze. Au reușit să îl găsească după aproximativ 8 ore de căutări, de la momentul dispari­ției. Bărbatul era bine și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Le-a spus salvato­rilor colegilor că a fost la cules de ciu­perci și nu și-a dat seama că îl va prinde noaptea pe munte. Avea cu el un rucsac de apro­ximativ 30-40 de kg, plin cu ciu­perci, pe care l-a dus în spate în tot acest timp.
Bărbatul a fost dus acasă, în siguranță, de către plutonier adjutant Mocanu Alin și plutonier adjutant șef Dobârcean Marius, jandarmi montani în cadrul Jan­darmeriei Hunedoara.