Bărbatul care a căzut de pe acoperişul Primăriei, transferat cu elicopterul la Timişoara

Bărbatul de 41 de ani, care a căzut ieri de pe aco­perişul Primăriei Hunedoara, va fi transferat cu un eli­copter la Timişoara, deoa­rece leziunile interne pe care le-a suferit sunt grave şi ne­ce­sită intervenţii medicale chi­rur­gi­cale complexe.

Inspectorii de muncă au intrat pe fir
„În urma investigaţiilor efectuate la spi­talul municipal din Hunedoara, s-a luat decizia de a transfera pacientul că­zut de la înălţime, la Timişoara, deoarece leziunile interne sunt grave şi necesită intervenţii chirurgicale complexe. Pa­ci­en­tul va fi transferat cu elicopterul, fiind intubat şi ventilat mecanic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.
Muncitorul a căzut, ieri dimineaţa, de pe acoperişul clădirii Primăriei Hunedoara în timp ce executa lucrări de reparaţii la acesta, bărbatul fiind transportat la spital cu diagnosticul de politraumatism prin cădere de la înălţime, traumatism toracic şi de membre inferioare.
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara ve­ri­fică împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă. Primele informaţii converg spre ipoteza unui accident cu in­capacitate tem­po­rară de muncă, si­tu­a­ţie în care eveni­mentul va fi cercetat de către angajator. Inspectorii de muncă verifică însă con­diţiile în care a avut loc incidentul pentru ca acesta să fie încadrat corect din punct de vedere al legii, a explicat, pen­tru AGERPRES, inspectorul şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.
La rândul său, conducerea Primăriei Hunedoara a transmis că re­gretă inci­den­tul produs şi că res­pon­sabilitatea res­pectării normelor de protecţia mun­cii revine exclusiv firmei care execută lu­crările de reparaţii la acoperişul clă­dirii. (A. Năstase)