Bărbat din Brad, aproape omorât pentru 4 lei

Omul în vârstă de 92 de ani, din Brad, a fost bătut crunt de un individ care văzuse că victima ținea în mână câteva bancnote de 1 leu. Tâlharul l-a doborât pe bătrân cu mai multe lovituri și l-a îm­pins cu capul într-o stivă de lemne.

A ajuns la spital
„La intrarea în curtea locuinței, chiar în fața porții de acces, pe neașteptate, agresorul i-a aplicat bătrânului, din spate, lovituri multiple cu genunchii în zona posterioară, dar și mai multe lo­vituri cu pumnul care au vizat suprafața capului în scopul deposedării acesteia de sumele de bani pe care le avea asupra sa. Urmare a loviturilor primite, per­soana vătămată a căzut și s-a izbit puternic cu capul și mâna dreaptă de o stivă de lemne. Imediat, agresorul a smuls din mâna persoanei vătămate aflată în genunchi, suma de 4 lei, iar apoi, pentru moment, s-a îndepărtat de locul comiterii faptei”, se arată în dosarul acestei cauze. Bătrânul a ajuns la UPU Brad și a avut nevoie de circa 8 zile de în­grijiri medicale. Tâlharul a încercat să-i inducă pe anchetatori în eroare, ba chiar a făcut pe victima. A susținut că bă­trânul „îl aștepta cu toporul în mână, în mijlocul drumului”, așa că l-a dezarmat și l-a împins iar în cădere s-a lovit cu capul de o stivă de lemne”.
Situație abracadabrantă
„Chiar dacă inculpatul a negat să­vâr­șirea faptei, apărările sale, pe lângă fap­tul că nu sunt confirmate de analiza co­ro­borată a materialului probator ad­mi­nistrat în cauză, nu pot fi reținute nici pen­tru că susținerile sale comportă dis­cuții sub aspectul plauzibilității. Sub aspectul plauzabilităţii trebuie avut în vedere că nu este în ordinea firii, fiind chiar de neconceput, ca o persoană ce are îndreptată împotriva sa o armă să ac­ționeze în modalitatea descrisă de in­culpatul și cu toate acestea, după ce de­zar­mează cu atâta dezinvoltură o per­soa­na care o amenința, să se ascundă în chiar acel loc, varianta expusă de in­culpat pentru acest tip de situație fiind de-a dreptul abracadabrantă”, se arată în cercetarea judecătorească. Tâlharul în vârstă de 58 ani a fost condamnat la şase luni închisoare cu suspendare, dar sentința nu este definitivă. (M.Gânju)