Comunitate

Banii de şomaj vin pe card

Nicolle Ebner

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara nu mai are bani pentru a achita comisionul aferent Companiei Naţionale Poşta Română SA, pentru plata indemnizaţiilor de şomaj prin mandat poştal. În consecinţă, şomerii hunedoreni vor primi banii pe card, soluţie mult mai sigură şi mai promptă pentru beneficiari, şi deosebit de benefică pentru bugetul de stat, care va fi degrevat de o cheltuială considerabilă.

Adio comisioane la Poştă!

„Nu mai avem bani pentru achitarea comisionului datorat Companiei Naţionale Poşta Română. Nu au fost prevăzute fonduri în bugetul pe 2010 decât pentru o perioadă scurtă, iar din această cauză, am epuizat, în primele patru luni din 2010, bugetul alocat întregului an. Am făcut solicitare la Agenţia Naţională şi la forurile superioare, pe care le-am atenţionat asupra imposibilităţii de a plăti indemnizaţiile de şomaj prin mandate poştale, deoarece nu ne-au fost asigurate resursele financiare pentru plata comisionului. Pentru că nu sunt bani la bugetul de stat, mă văd nevoit să virez banii pe card. Mare parte dintre şomerii aflaţi în plată au înţeles acest lucru şi au acceptat să-şi facă astfel de carduri, însă mai sunt şi şomeri care nu au fost de acord cu această modalitate de plată. Din această cauză, va trebui să virez banii, în continuare, prin mandat poştal, însă pe riscul lor, deoarece nu se ştie dacă vor primi indemnizaţiile, atâta timp cât noi nu putem plăti serviciile către Poşta Română”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara.

Aproape 60 la sută dintre şomerii din judeţul Hunedoara aflaţi în plată au acceptat ca indemnizaţiile de şomaj să le fie virate pe card. Asta înseamnă că peste 9.000 de şomeri din cei 16.000 de beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj au preferat varianta propusă de AJOFM Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura