Bani mai mulţi de la CJ Hunedoara pentru ONG-uri

14 aprilie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va acorda cea mai mare sumă din ultimii cinci ani pentru susţinerea proiectelor de interes public care pot beneficia de finanţări nerambursabile de la bugetul propriu. Astfel, în şedinţa de vineri, conducerea CJ Hunedoara propune alocarea sumei de 4,5 milioane de lei prin programul anual de finanţare nerambursabilă în condiţiile Legii nr. 350/2015.

Creşteri şi cu 100 la sută
Bugetele alocate proiectelor culturale şi de tineret au fost dublate faţă de anul 2018, însă şi celelalte domenii înregistrează creşteri semnificative. Temele proiectelor care vor putea primi finanţare sunt: Promovarea valorilor culturale – programe şi proiecte de interes zonal, inclusiv cultură scrisă – 400.000 lei (cu 100 la sută mai mult faţă de alocarea din 2018); Organizarea activităţilor şi acţiunilor ştiinţifice, învăţământ, tineret – 400.000 lei (cu 100 la sută mai mult faţă de alocarea din 2018); Sprijinirea organizării competiţiilor sportive, precum şi a altor activităţi sportive – 1.000.000 lei (mai mult cu 42 la sută faţă de alocarea din 2018); Sprijinirea cultelor religioase – 2.700.000 lei (mai mult cu 42 la sută faţă de alocarea din 2018).
După aprobarea bugetului propriu al judeţului Hunedoara, va fi deschisă sesiunea de selecţie a proiectelor pentru obţinerea finanţării nerambursabile în baza Legii 350/2005.
Finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean poate obţine orice persoană juridică fără scop patrimonial din judeţul Hunedoara – asociaţii ori fundaţii constituite conform legii – care desfăşoară activităţi nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neutru spune:

    Bune vesti dar … am fi interesati sa stim si daca bani nu au ajuns cumva si pe la ONG-uri care nu sunt de utilitate publica, gen #Rezist sau altele, inrudite.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viorel Cataramă: Socialismul şi socialiştii trebuie trimişi în istorie!

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă (foto), a catalogat vineri, la Deva, ca „o brutală încălcare a democraţiei“ faptul că...

Primarul Emil Rîşteiu, exclus din PSD a doua oară

Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu (foto), poate răsufla uşurat! Vineri, 12 aprilie, el a fost exclus din PSD. În şedinţa Biroului...

Inspecţie neanunţată pe şantierul autostrăzii Lugoj–Deva

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (medalion), a ajuns, din nou, pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a vedea stadiul lucrărilor. Vizita oficialului...

Închide