Actualitate

Bani guvernamentali pentru comunele hunedorene

Un număr de 219 de proiecte au fost declarate eligibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL II în judeţul Hunedoara, valoarea acestora ridicându-se la circa 670 de milioane de lei. Două dintre comunele care au prins câte un loc pe lista câştigătorilor sunt Bunila şi Băniţa.
Două drumuri vor fi modernizate la Bunila
„Avem două proiecte care au primit undă verde. Primul se referă la modernizarea DC103A: Topliţa-Vălari-Vadu Dobrii, lucrările fiind estimate la 8.151.647 de lei, iar cel de-al doilea reprezintă modernizarea DC 111A: Bunila-Cernişoara Florese şi are o valoare de 2.582.389 de lei. În prezent, acestea sunt doar pietruite, însă necesită nu doar asfaltare, ci şi rigole de scurgere şi ziduri de sprijin. Cred că de bază în dezvoltarea unei comunităţi e infrastructura. Degeaba ai locuri frumoase de promovat şi festivaluri de tradiţie, cât timp vizitatorii îşi rup maşinile pe drum. Să nu uităm că avem zone în care se poate ajunge doar cu maşini de teren. Nu se poate urca în alte condiţii. Partea rutieră implică alocări substanţiale. Din bugetul local nu avem posibilitatea să asigurăm sumele necesare”, a dat asigurări Romulus Stroia (foto stânga), primarul comunei Bunila.
Şcoală şi infrastructură rutieră în comuna Băiţa
„Un prim program este cel de extindere, modernizare şi dotare a Şcolii Gimnaziale clasele I-VIII din satul Băiţa, în valoare totală de 982.606 de lei. În cadrul acestui proiect vom mansarda corpul de clădire aferent claselor V-VIII, vom înlocui acoperişul şi vom anvelopa clădirea. La fel şi în cazul corpului ce deserveşte şcoala primară, se va schimba acoperişul şi se va face anvelopare. De asemenea, mai sunt prevăzute şi câteva dotări. Trebuia să se ajungă la aceste lucrări, deoarece nu s-au mai făcut reabilitări exterioare de circa 15 ani. Acolo sunt 250 de elevi care urmează cursurile unităţii de învăţământ. A doua investiţie câştigată e legată de partea de infrastructură rutieră şi înseamnă modernizarea Drumului Comunal Băiţa-Hărţăgani (4,5 kilometri), a DC Hărţăgani-Carpeni (doi kilometri) şi a DC Sălişte-Trestia (1,5 kilometri). Ele sunt asfaltate, dar de dinainte de 1989, deci sunt distruse. În afara cheltuielilor neeligibile, nu avem contribuţie de la bugetul local. Cifrele finale le vom cunoaşte abia după finalizarea licitaţiilor. Cert e că sunt proiecte de anvergură şi sunt importante pentru dezvoltarea locală”, a spus Damian Diniş (foto dreapta), primarul comunei Băiţa. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura