Bani de la primărie pentru Termocentrala Mintia

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Primăria Deva a plătit Complexului Energetic Hunedoara 122.427 de lei, bani ce reprezintă subvenţia la energia termică livrată de Termocentrala Mintia în luna mai şi pe care administraţia locală o suportă ca diferenţă de preţ pentru populaţia racordată la sistemul centralizat de termoficare.

„Administraţia locală subvenţionează preţul la energia termică pentru devenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, ca o măsură de protecţie socială, ţinând cont de veniturile reduse ale acestei categorii de populaţie“, a declarat edilul şef al Devei, Florin Oancea.
De la începutul anului, Primăria Deva a plătit CEH peste 2,74 milioane de lei sub forma subvenţiilor privind acoperirea diferenţei de preţ la energia termică livrată populaţiei.
În municipiul Deva mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 4.500 de apartamente. Valoarea subvenţiilor acordate de la bugetul local al municipiului Deva pentru acoperirea integrală a diferenţei dintre preţul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată populaţiei a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local din anul 2019. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La Veţel, ploile abundente au produs neplăceri doar cu canalizarea

Ploile torenţiale au căzut peste judeţ, dar în unele comune au lăsat în urma lor doar umezeală şi noroi, fără...

Toteşti, comuna ocolită de inundaţii

În timp ce mulţi îşi numără pagubele, comuna Toteşti a fost ferită din calea inundaţiilor, fiind afectate doar câteva gospodării...

Turist decedat după o drumeţie în Retezat

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a ajuns la Bucura, s-a oprit să se odihnească şi i s-a...

Închide