Bani de la Primăria Deva pentru Spitalul Judeţean

Cinci secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva vor fi dotate cu aparate necesare medicilor, în baza unei finanţări în valoare de peste 1,52 milioane lei ce a fost aprobată de Consiliul Local (CL) şi Primăria Deva în vederea achiziţiei echipa­men­telor medicale, a infor­mat joi administraţia pu­blică.
Pe lista echipamentelor medicale ce vor fi cumpărate, în baza unei asocieri între CL Deva şi SJU Deva, se înscriu un ecograf cu ecoghidaj, ce va fi folosit la secţia de Uro­lo­gie, un aparat RX digital pentru Laboratorul de Radiologie şi Imagistică şi un Ultra­so­nograf 3D/4D pentru secţia de Obstretică – Ginecologie. De asemenea, vor mai fi achi­ziţionate echipamente pentru secţia de Pneumologie şi pentru cea de Medicină Internă. Alocarea banilor de la bugetul local a fost realizată pe baza solicitărilor şefilor de secţii din cadrul SJU Deva.
„Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este cea mai importantă unitate medicală din judeţul Hunedoara. Cel mai mare procent din pacienţii care sunt trataţi în spitalul ju­deţean sunt din municipiul Deva. Sănătatea devenilor este prioritară pentru ad­mi­nis­traţia publică locală”, a declarat Florin Oancea (medalion), primarul muni­cipiului Deva,
Potrivit acestuia, prin sumele alocate pentru sprijinirea spitalului judeţean, admi­nis­traţia publică locală îşi aduce “o con­tribuţie semnificativă” la creş­terea calităţii serviciilor medicale, atât pentru locuitorii municipiului Deva, cât şi pentru cei ai judeţului Hunedoara.
SJU Deva se află în administrarea Consi­liului Judeţean Hunedoara, susţinerea uni­tăţii medicale de către Primăria Deva rea­li­zându-se în baza unor contracte de aso­ciere. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În Hunedoara se reiau asfaltările

Ieri, au demarat lucrările pentru realizarea de parcări şi reabilitarea de artere rutiere în municipiul Hunedoara. Prima zonă vizată a

Aproape 40 la sută dintre absolvenţi ar lua bacul

Rata de promovare la simularea exa­me­nului de Bacalaureat în judeţul Hunedoara a fost de 39,5 la sută, mai mică decât

Declaraţie politică a deputatului AUR Anamaria Gavrilă, în Parlament. „Guvernul trebuie să se ocupe de crearea cadrului de desfăşurare a unei vieţi normale, nu de hărţuirea poporului”

Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă, a acuzat guvernul că în­cearcă să îi păcălească

Închide