Balşa: taxe şi impozite nemajorate

5 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conform legii, toţi cei cu domiciliu în zona Apusenilor beneficiază de o reducere de 50 la sută la plata taxelor şi impozitelor locale. Cu toate că prevederea ajută foarte mult comunităţile, această diferenţă a grevat, ani buni, asupra administraţiilor publice, diminuându-le încasările.

Şi Balşa, la fel cum s-a întâmplat în cazul celorlalte localităţi situate în arealul vizat, în 2018 a primit de la Guvern cota respectivă, fiind o mână de ajutor întinsă primăriilor.
„De când sunt primar, este prima oară când ne-a fost acoperit acest procent de reducere prevăzut în grila de impozitare, mai exact jumătate din valoarea standard a dărilor locale. Referitor la 2019, alături de consilieri am decis să nu majorăm impozitele, ci le-am actualizat la rata inflaţiei, după cum ne obligă legea. Nu avem de ce să punem presiune asupra populaţiei, în mare parte îmbătrânită şi cu multe greutăţi, de la cele de sănătate şi până la neajunsurile zilnice. Nu ne aflăm în procedură de executare silită cu nimeni, ci am trimis doar înştiinţări persoanelor care înregistrează datorii la buget. Unii au proprietăţi în zonă, dar sunt plecaţi prin ţară ori în străinătate. Neavând domiciliul aici, nu au parte de scutirea de 50 la sută. În general, contribuabilii plătesc la timp. Vreau să anunţ că cine achită taxele până la sfârşitul lunii martie va avea o reducere de 10 la sută“, a arătat Simion Meteşan (foto), primarul comunei Balşa. Referitor la bugetul pe 2019, acesta speră să fie unul bun şi în concordanţă cu adevăratele nevoi din teritoriu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce semnificaţie are carnetul MAN al lui Petru Groza?

Evident, personalitatea lui Petru Groza (foto), la prima vedere, pare complexă şi semnificativă pentru istoria neamului românesc. Complexă nu este,...

Procedura simplificată de înregistrare în scopuri de TVA a persoanelor impozabile

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 30.01.2019, Proiectul de Ordin al...

Fotbaliştii de la Energeticianul au făcut vizita medicală

Echipa din Liga a doua Energeticianul a efectuat la finele săptămânii trecute vizita medicală la o clinică din Craiova.

Închide