Bal de poveste la „Carol Davila” Călan

Magdalena Şerban

Viitorii asistenţi, actuali elevi ai Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Călan, respectiv ai structurii acesteia din Deva, şi-au dovedit din plin talentele extraşcolare, la cea de-a doua ediţie a „Balului bobocilor”, organizat de cunoscuta unitate de învăţământ postliceal din judeţ. Concursul pentru titlul de Miss şi Mister Boboc 2011 a pus pe jar participanţii, miza fiind premiile de zile mari.

Cinci probe de foc
Balul bobocilor „sanitarişti” a fost găzduit de restaurantul Sava din Deva. Multă lume, atmosferă aleasă şi concurenţi pe măsură. Doar pe ici, pe colo, mici emoţii care le-au dat ceva bătăi de cap celor  nouă participanţi (cinci fete şi patru băieţi). Probele, care mai de care mai provocatoare, au fost monitorizate de un juriu exigent al cărui ochi-format s-a dovedit în final, a fi în asentimentul publicului. Întreaga evoluţie a jurizării a putut fi monitorizată pe un panou de proiecţie, astfel încât s-a spulberat orice îndoială de lipsă de transparenţă sau părtinire. Prima probă a fost una de creaţie, astfel că boboceii au lăsat frâu liber imaginaţiei şi talentului. Unii au spus bancuri, alţii au ghicit în palmă mai ceva ca şi când ar  fi citit în stele, alţii au redat o scenetă, iar cei mai dezinvolţi (doi băieţi) au arătat  ce se mai poartă în materie de club şi piţipoance, făcând deliciul celor prezenţi. Cea de-a doua grea încercare a fost proba de dans, unde a putut fi admirat cel mai tare joc ţigănesc care a şi asigurat supremaţia voturilor. O punte a suspinelor a fost proba cu numărul trei, de cultură generală, la care concurenţii nu s-au fâstâcit în a da răspunsuri corecte, indiferent de domeniul întrebărilor. A urmat o probă ce le-a venit ca o mănusă unora, băieţii fiind puşi în situaţia de a doctorici (prin sfaturi) un aşa-zis pacient, iar fetele trebuind să bandajeze o banană. Tare rănit a mai fost fructul după ce s-a terminat proba, însă a meritat osteneala concurenţilor, râsul atingând cote maxime. La ultima probă,  de cântat, nu s-au descoperit talente debordante, însă s-au conturat poziţiile clasamentului. Cu toate acestea, cel care a avut un cuvânt greu de spus a fost publicul, care a votat pe bază de talon.

Final cu bis
Titlul de Miss Boboc 2011 i-a revenit Iulianei Bârgău, iar cel de Mister Boboc 2011, lui Andrei Arhip, ambii alegându-se cu câte o excursie de două persoane, pe litoralul grecesc. Pe locul I s-a clasat Ovidiu Moldovan, ce a primit petrecerea din noaptea de revelion, asigurată pentru două persoane, la Restaurantul Sava şi tot la acelaşi restaurant, au câştigat câte o cină romantică de două persoane, Mădălina Pisano, ocupanta locului II şi Corina Silvia Iliuţă, clasată pe III. Toţi participanţii au primit obiecte din ceramică, personalizate şi două zile de distracţie (dintr-un week-end), la Aqualand. Publicul a avut şi el parte de o tombolă cu premii consistente. Atmosfera a fost întreţinută de cântecele Roxanei Olşanschi şi ale lui Adi Tămaş.
“Ne dorim ca acest concurs să devină unul de tradiţie, pentru că şi şcoala este una de tradiţie, fiind fondată în anul 1993, ca o filială a Şcolii Postliceale Carol Davila-Bucureşti. În 1999, a primit autorizaţia de încredere, emisă de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar în anul 2009, la propunerea Comisiei Naţionale de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar, şcoala noastră a fost acreditată prin O.M. nr 3509/2009, emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Am început cu un număr de 72 de persoane şi am ajuns în prezent la 1.055 cursanţi în anul şcolar 2011-2012, numărul total al celor care au absolvit la noi până în prezent însemnând 2.129 persoane. Pe această cale, vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizarea evenimentului (elevi, cadre didactice, sponsori, conducerii Restaurantului Sava) şi oficialităţilor care au luat parte la manifestare. O mulţumire aparte doresc să i-o adresez primarului municipiului Deva, Mircia Muntean, care ne-a oferit tot sprijinul necesar şi de această dată, dar şi  ori de câte ori am bătut la uşa dumnealui”, a spus Eleonora Gavrilesc (medalion), managerul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“ din Călan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.