Comunitate

Baia de Criş şi-a sărbătorit istoria

Magdalena Şerban

Romeo Farcaş, primarul comunei Baia de Criş, este unul dintre primarii cu state vechi, aflându-se la al cincilea mandat. În tot acest timp, şi-a promovat Ţara Moţilor şi a perpetuat numele lui Avram Iancu şi semnificaţia Ţebei. Iată că acum, a venit rândul ca zilele comunei să-şi facă loc în rândul sărbătorilor locale.
 

Peste şase secole de atestare
La Baia de Criş, oamenii ştiu să se distreze. Au dovedit-o şi week-end-ul trecut, când au venit în număr mare în centrul comunei, să participe la manifestările organizate de primărie. „Nu aş putea spune că manifestarea de azi este un eveniment de tradiţie pentru Baia de Criş. Întotdeauna, ceea ce s-a organizat în acest sens, a fost cu ocazia serbărilor de la Ţebea, când s-a grefat mai mult pe ele. Ba nu am putut să ne ocupăm suficient de acest eveniment, ba a fost pus într-un colţ de umbră de manifestările de la Ţebea, în faţa cărora, păleşte cam orice fel de sărbătoare, fie ea comunală, orăşenească, municipală sau de altă natură. Eu am vrut să punctez acest moment, cu ocazia lansării monografiei „Baia de Criş-un vechi oral minier”, al autorului Vasile Ionaş şi mai ales, împlinirea a 621 de ani de la atestarea documentară a comunei”, a subliniat primarul Romeo Farcaş.

Distracţie pentru toată lumea
„Evenimentul s-a ghidat pe partea istorică şi aniversarea cuplurilor care au împlinit cinci decenii de căsnicie, la care s-a adăugat, bineînţeles, distracţia. Astfel, seara de sâmbătă le-a fost dedicată tinerilor, prin organizarea unei discoteci cu disk-jokey de la Cluj, iar ziua de duminică a implicat folclor (Grupul Folclorica din Baia Mare, grupul de dansatori Românaşul), muzică folk (Octavian Bud, fost membru al cenaclului Flacăra) şi muzică uşoară (formaţia Piano-Colours din Bucureşti), pentru a satisface cerinţele publicului matur şi nu numai. În ceea ce priveşte premierea cuplurilor care şi-au sărbătorit nunta de aur, această acţiune a avut loc în premieră la noi în comună. Un plic, flori şi câte o diplomă au bucurat, ca un gest de atenţie, pe cei aflaţi la vârsta senectuţii. Aducând în discuţie permanentizarea acestui eveniment, precizez că dacă ecourile vor fi pozitive, ne vom mobiliza şi îl vom repeta”, a precizat primarul comunei Baia de Criş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura