Actualitate

Avram Iancu, nou record pe Dunăre

Avram Iancu (foto), bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să străbată înot Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, a stabilit un nou record de distanţă în cursa pe care o desfăşoară pe fluviu de mai bine de o lună şi jumătate, el reuşind să înoate 53 de kilometri într-o singură zi, după cum a notat pe pagina sa de Facebook.
Înotătorul a anunţat că a străbătut deja jumătate din traseul de pe Dunăre şi se apropie de oraşul Novi Sad, din Serbia, unde ar trebui să ajungă în cursul serii de ieri. „Nou record de distanţă, 53 de km. De la borna 1.345 la 1.292. Vechiul record era între Viena şi Bratislava, 52 de km. La 7.30 am fost în apă şi la ora 20.00 terminam efortul. Am beneficiat de o zi superbă. Am trecut prin Vikovar, am trecut pe lângă borna 1.300 şi am ieşit definitiv din Croaţia“, a scris Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.
Avram Iancu a plecat înot pe Dunăre pe 20 iunie, din Munţii Pădurea Neagră, într-o călătorie în care şi-a propus să parcurgă 2.860 de kilometri de la izoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Acesta vrea să străbată cei 2.860 de kilometri ai cursului Dunării înotând câte 50 de kilometri pe zi, sosirea în Portul Sulina fiind programată în jurul datei de 20 august. În acest timp, el va străbate 10 ţări şi patru capitale europene. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura