Avram Iancu continuă aventura pe Marea Neagră, însoţit de un nou partener

Adriana Clej

Polisportivul hunedorean din Valea Jiului, Avram Iancu, după cum se ştie, este plecat din 2 septembrie într-o nouă aventură, prin care traversează înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. Acesta a trecut deja pe lângă epavele litoralului nostru, adică pe lângă Cazinoul din Constanţa şi pe lângă corabia din Costineşti, înotând tot mai mult pentru a trece vama, în Bulgaria.

Potrivit jurnalului său de pe Facebook, Avram Iancu a avut de surmontat mai multe greutăţi şi probleme până acum, una dintre ele fiind schimbul de parteneri însoţitori pe caiac. La început a fost însoţit de Călin Ene, care a promis ca o să îi fie alături pe teritoriul românesc şi aşa a şi făcut. Timp de o zi a fost acompaniat de caiacistul care a plecat de la Giurgiu în Veneţia, în 2013, pe nume Lucian Ionescu, însă acesta s-a retras din cauza unor probleme de sănătate. Avram Iancu a primit oferta de a fi însoţit de un salvamar din Constanţa, însă acesta a renunţat înainte de a ajunge la hunedoreanul nostru, din cauze necunoscute.
În această situaţie, Avram Iancu a decis să continue călătoria singur, fără a mai aştepta găsirea unui nou caiacist. Acesta s-a folosit de un ghiozdan special, în care avea pregătită o trusă de urgenţă şi a înotat singur în larg, timp de o zi, apoi norocul s-a întors de partea lui.
După experienţa neplăcută cu găsitul unui caiacist, acesta a ajuns să aibă un nou partener, pe nume Adrian Zapis, din Agigea, un bărbat de 30 de ani, scafandru de mare adâncime. Cei doi mai au de parcurs aproximativ două săptămâni pe mare pentru a ajunge la destinaţia dorită.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.