Avram Iancu continuã aventura arcticã

11 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Bibliotecarul polisportiv din municipiul Petroşani era ieri, luni, aproape de jumătatea cursei de 615 kilometri a ultramaratonului „6633 Arctic Ultra“.
Avram Iancu (foto) se apropia de al cincilea punct de control situat chiar la jumătatea cursei, respectiv cel de la Aklavik. Ieri, la prânz, polisportivul avea de mers circa 36 de mile, adică aproape 58 de kilometri până în micul orăşel canadian. Avram are un parcurs constant cu o viteză medie de deplasare de peste cinci kilometri pe oră în condiţiile în care are de luptat cu temperaturile vitrege din zona arctică. Polisportivul din Petroşani se situa pe poziţia a şasea în plutonul care luptă pentru cucerirea primului loc la „6633 Arctic Ultra“.
Competiţia a reunit la start 15 sportivi ce vor avea de parcurs cei 617 kilometri în condiţii extreme. Hunedoreanul se află pentru a doua oară la startul ultramaratonului de la Polul Nord, după ce, anul trecut, a fost nevoit să abandoneze cursa la numai o zi din cauza unei dureri puternice apărută la gamba piciorului drept. Printre cei 15 concurenţi care au luat startul pentru distanţa de 617 kilometri se află şi o româncă, Florentina Iofcea, care a mai participat la acest maraton anul trecut. În schimb, nu mai participă la competiţie românul Tibi Uşeriu, câştigătorul ultimelor trei ediţii ale acestei formidabile curse de rezistenţă fizică şi psihică, ultramaratonul “6633 Arctic Ultra” fiind considerat cea mai grea competiţie din lume.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. RAD GHEORGHE spune:

    Citez ” Crişan Pop Vlad Adrian, coordonator de voluntari la MagiCamp, din Cluj, a câştigat cursa de 120 de mile (cursa scurtă) a celui mai aprig maraton din lume, 6633 Artic Ultra. Acest maraton are două curse, una de 120 de mile, pe care anul acesta a câştigat-o Vlad, şi alta de 350 de mile, unde Tibi Uşeriu a ieşit câştigător 3 ani la rând. ”

    Ce bine ar fi ca Avram Iancu sa castige cursa lunga !!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campionatul şcolar de lupte libere, etapa zonală

La finalul săptămânii trecute, la Herculane, s-au desfăşurat întrecerile etapei de zonă din cadrul Campionatului Naţional şcolar la lupte libere,...

Autobergamo Deva pierde poziţia de lider

Autobergamo Deva a pierdut derbiul Ligii I de fotbal în sală, jucat sâmbătă pe terenul formaţiei Imperial Wet Miercurea Ciuc,...

Fotbal, Liga a II-a: Energeticianul nu a trecut de FC Argeş

Meci anost la Petroşani, sâmbătă, acolo unde Energeticianul şi FC Argeş nu au găsit drumul către gol şi au încheiat...

Închide