Actualitate

Avram Iancu a ajuns, ieri, la Porţile de Fier II, ultimul baraj de pe Dunăre

Adriana Clej

Ieri, Avram Iancu (foto) a ajuns la Porţile de Fier II, ultimul baraj de pe Dunăre, el mai având de înotat 864 de kilometri până la finalul aventurii sale.
Într-un fimuleţ postat pe pagina sa de Facebook, hunedoreanul precizează că pe Dunăre sunt 65 de baraje în total, 50 în Germania, 12 în Austria, unul în Slovacia şi două în România, el trecând, ieri, de ultimul baraj de pe fluviu, cel de la Porţile de Fier II. Avram Iancu a arătat că a străbătut peste 400 de kilometri în lacuri de acumulare. Înotul în aceste lacuri de acumulare este foarte dificil şi plin de pericole, deoarece vântul este foarte puternic, de regulă, şi valurile mari.
Bibliotecarul din Petroşani, cunoscut pentru performanţa de a traversa înotând Canalul Mânecii fără costum de neopren, şi-a propus să străbată înot cei 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Startul oficial în această provocare dificilă a fost dat pe 20 iunie la Donauschingen, în Munţii Pădurea Neagră. Sosirea era estimată în Portul Sulina, pe 20 august, dar fiind un drum anevoios, va mai dura până Avram Iancu va ajunge la destinaţie. Până acum, acesta a străbătut nouă ţări şi patru capitale europene şi aproximativ 2.000 de kilometri. Alături de acesta se află caiaciştii Valerică Rîmbu, din Galaţi, şi Ulise Galu, din Braşov, doi sportivi experimentaţi care au plutit cu caiacul pe Dunăre peste 2.500 de kilometri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura