Avocaţii şi notarii, datornici la Sănătate

14 octombrie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02 protest-avocati-barou10vt-vt

Nicolle Ebner

Două treimi din numărul notarilor publici din judeţul Hunedoara şi jumătate din totalul avocaţilor, au restanţe la fondul de sănătate. Culmea, Casa Judeţeană de Sănătate (CJAS) Hunedoara nu are probleme cu cei săraci, platnici conştiincioşi şi cu frică de lege, ci cu exponenţi de seamă ai unor profesii, considerate dintre cele mai bănoase.

Două treimi din datoriile CJAS
Potrivit datelor furnizate de Silvia Ghenea, preşedintele CJAS Hunedoara, 15 din cei 24 de notari care îşi desfăşoară activitatea în judeţ, şi peste 200 din cei 403 avocaţi, au restanţe substanţiale la fondul de sănătate. „Notarii, avocaţii, experţii contabili, executorii judecătoreşti şi lichidatorii sunt principalii restanţieri la bugetul fondului de sănătate. Aceste persoane ori interpretează greşit legea, ori doresc să eludeze actele normative aflate în vigoare. Trei notari, un inginer de sistem IT şi un executor judecătoresc cumulează aproape două treimi din datoriile pe care CJAS Hunedoara trebuie să le recupereze la fondul de sănătate publică, de la persoanele fizice autorizate (PFA) din judeţ, valoarea însumată a restanţelor de la cei cinci debitori ridicându-se la 727. 435 lei”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJAS Hunedoara, Silvia Ghinea.

Au refuzat plata impozitului
Aproape 90 de PFA din judeţul Hunedoara sunt procedură de executare silită, după ce CJAS Hunedoara le-a dat în judecată pentru recuperarea datoriilor de 1,16 milioane lei. O parte dintre datornici, respectiv 13 PFA, a atacat titlurile executorii în instanţă, continuând să refuze plata impozitului pentru sănătate. Cea mai mare datorie o înregistrează un notar public, care are de achitat la fondul de sănătate 251.993 de lei, urmat de un inginer de sistem IT-182.764 lei, de alţi doi notari publici, cu restanţe de 108.173 lei şi respectiv  98.406 lei, şi de un executor judecătoresc-86.069 lei. “În judeţ, sunt 480.000 de potenţiali contribuabili la fondul de sănătate. Toţi beneficiază de servicii medicale, însă doar 120.000 contribuie efectiv la fondul de sănătate”, mai spune Silvia Ghenea, explicând, astfel, şi de ce sistemul de sănătate funcţionează cu sincope.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Bogdan spune:

    Daca v-ati fi documentat vedeati ca “inginerul de sistem IT” era defapt student !!!! Si studentii nu platesc sanatate !!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Mirosul de WC, armă împotriva concurenţei

Scandal în satul lui Aurel Vlaicu! Un consilier local PSD este acuzat că şi-a golit wc-ul în faţa unui bar...

Bursele nasc zâzanie la C.N.S. Cetate

Mama sportivei Asiana Peng acuză conducerea şcolii de gimnastică din Deva că a împărţit în mod preferenţial Bursele Petrom, însă,...

Gura lumii

Un meci din campionatul judeţean de fotbal a fost la un pas de a da în clocot, după ce jucătorii...

Închide