Avocaţii protestează, cerând mărirea onorariilor din oficiu

11 februarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Avocaţii din Bucureşti şi din 14 judeţe au protestat, ieri, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Ei au purtat banderole albe pe braţ şi avertizează că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică.
Avocatul Cosmin Roncioiu (foto), decanul Baroului Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „protestatarii cer mărirea onorariilor pentru apărarea din oficiu“. Acesta susţine că pe lângă faptul că aceste onorarii sunt foarte mici, între 145 de lei şi 500 de lei, judecătorii le mai scad şi ei.
„Am tot făcut adrese, pentru creşterea onorariilor din oficiu, dar degeaba. Solicităm creşterea cuantumului onorariilor din oficiu, încheierea unui protocol care să menţioneze cuantumul acestor onorarii şi eliminarea posibilităţii prin care instanţele pot diminua aceste onorarii“, a declarat avocatul Cosmin Roncioiu.
Protestul avocaţilor va continua până pe 25 februarie cu banderole albe, pentru ca între 25 februarie şi 10 martie să asigure asistenţa judiciară exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive.
În cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate, după 11 martie, asistenţa judiciară va fi întreruptă zilnic câte 30 de minute, iar după o săptămână, pe termen nelimitat.
Baroul Hunedoara numără 306 avocaţi.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marcel spune:

    Pai nu fac nimic de banii aia și mai vor mărire. Ce nesimțiți.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al deputatului PNL Lucian Heiuş: PSD sacrifică primăriile

În aceste zile sunt dezbaterile pe legea bugetului de stat pe anul 2019. Miza este un miliard de euro pe...

Complexul Energetic Hunedoara scapă de ”taxa pe lăcomie”?

Aşa numita “taxă pe lăcomie” ar urma să fie modificată pe segmentul energie - încălzire, a anunţat Darius Vâlcov, consilierul...

Amenzi pentru fumatul în locurile publice

Poliţiştii locali din Deva au dat amenzi pentru nerespectarea legii în ceea ce priveşte fumatul în spaţiile publice închise. În...

Închide