Avocată din Deva, atacată de hoața pe care o prinsese în flagrant

Cabinetul avocatei a fost ținta unei ti­nere de 19 ani, din Deva, aceasta reușind să fure 520 de euro și aproape 5.000 de lei. La ieșire din birou, hoața a fost sur­prinsă de avocată, însă a atacat-opentru a scăpa.

I-a lua banii din poșetă
Victima a avut prezență de spirit și a în­re­gis­trat-o cu telefonul mobil, astfel ca poli­țiștii să o poată identifica și prinde, dar re­ci­di­vista i-a smuls aparatul și a șters filmarea. N-a știut însă că telefonul era setat să sto­cheze în spațiul virtual, astfel că probele video au ajuns la anchetatori.
Izabela Gheţi, în vârstă de 19 ani, din Deva, a fost trimisă în judecată pentru infrac­ți­u­nea de tâlhărie calificată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. ”În 15.07.2021, în jurul orei 19:00, persoana vătămată se afla la cabinetul său în afara ore­lor de program, pentru desfășurarea unor alte activități și se pregătea să plece. Aceasta intrase în toaletă când, la un mo­ment dat, a auzit un zgomot în interiorul ca­bi­netului, motiv pentru care a ieșit să vadă ce s-a întâmplat. Astfel a observat o per­soană de sex feminin care, atunci când a vă­zut-o, a părăsit incinta în fugă. De ase­me­nea, persoana vătămată a constatat că gean­ta sa, pe care o lăsase pe un scaun în in­teriorul biroului, era răsturnată, lăsând să se vadă o parte a portofelului care era ieșită. Când a verificat conținutul portofelului, a ob­servat că lipsea cartea sa de identitate și mai mulți bani, respectiv sumele de apro­xi­mativ 520 euro și aproximativ 5.000 lei.(…) Dată fiind lipsa banilor, persoana vătămată a plecat după femeia pe care o văzuse și căreia i-a solicitat să aștepte să sune la poli­ție pentru că îi lipsesc bani. Aceasta din ur­mă i-a răspuns că o căuta pe colega sa și că nu a luat nici un ban.Întrucât femeia ne­cu­nos­cută refuza să rămână până la sosirea organelor de poliție, persoana vătămată și-a pornit telefonul mobil pentru a o filma. Văzând că este înregistrată, femeia și-a acoperit fața cu o mască medicinală și și-a continuat drumul printr-un gang, în spatele blocului. (…) Inculpata a prins-o de spate și de mână, lovind-o, iar apoi i-a smuls tele­fonul din mână și a fugit în partea dreaptă a blocului, unde a apucat să șteargă din ga­lerie filmarea realizată”, se arată în dosarul de judecată. Polițiștii sesizați de avocată au prins-o pe recidivistă în apropiere de locul faptei, la una dintre intrările în Parcul Cetate. Asupra hoaței au fost descoperite des­co­perit sumele de 4964 lei și 520 euro. Jude­că­to­ria Deva a condamnat-o pe tânără la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pen­tru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie califi­cată, însă sentința nu este definitivă. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.