EvenimentFlash

Avocată, arestată pentru trafic de influenţă

Livia Botici

Neliana Ursachi, o avocată din Baroul Hunedoara, a fost arestată pentru 29 de zile, la solicitarea Departamentului Naţional Anticorupţie, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Arestată de ziua femeii

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut trimiterea în instanţă a unei avocate din Lupeni. Neliana Ursachi este învinuită că ar fi primit suma de 5.500 de lei de la un client, pe care l-a asigurat că ar avea influenţă asupra unor judecători de la Tribunalul Hunedoara. Potrivit comunicatului DNA, avocata şi-a convins clientul că, în acest mod, judecătorii vor da o sentinţă favorabilă lui, într-un dosar civil aflat pe rol. Luni dimineaţă, procurorii anticorupţie au dispus arestarea preventivă a acesteia pe o perioadă de 24 de ore dar, în aceeaşi zi, Curtea de Apel Alba-Iulia a hotărât arestarea inculpatei pentru 29 de zile. Avocata de 40 de ani este în prezent în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

„Acei bani reprezintă onorariul”

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, soţul avocatei Neliana Ursachi spune că soţia lui este nevinovată. „Totul a început în 2009, când soţia mea l-a reprezentat într-o cauză pe Ioan Anuţoiu. Probabil, din cauză că procesul a fost pierdut, acesta a depus un denunţ, în care spunea că soţia mea i-a cerut bani pentru a plăti judecătorii care se ocupau de caz. Apoi, a început o perioadă grea, în care ne-au fost ascultate telefoanele, Ioan Anuţoiu o suna, pentru a o face cumva să spună că i-a cerut bani, soţia era urmărită peste tot, am înţeles chiar că, la dosar, există şi înregistrări ambientale din locurile pe unde ea avea treabă. Culmea este că suma, despre care se spune că ar fi pretins-o de la client, reprezintă de fapt onorariul pentru serviciile prestate. Plus că soţia are chitanţă pentru acei bani şi totul este trecut în contabilitate. Avem doi copii, cel mai mare are 13 ani, ne-au distrus viaţa”, mărturiseşte Vasile Ursachi.

În 2009 – un alt scandal

Avocata Neliana Ursachi a mai făcut obiectul unui scandal în toamna anului trecut, fiind acuzată că ar fi primit de la reprezentanţii Spitalului Municipal Lupeni aproape 85.000 lei, reprezentând onorarii şi alte cheltuieli, cu toate că spitalul ar fi trebuit să se apere cu proprii jurişti. De fapt, postul de consilier juridic al unităţii medicale nu a fost scos la concurs, deoarece, conform raportului oficial întocmit de comisia de control de la Ministerul Sănătăţii, directorul unităţii s-a opus. În acel proces, mai mulţi medici stomatologi şi tehnicieni dentari erau daţi în judecată, pentru că au încheiat contracte de comodat cu unitatea spitalicească. Avocata nu a reuşit să îşi susţină convingător cauza, astfel că acel proces a fost pierdut, dar spitalul a fost păgubit de zeci de mii de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura