Actualitate

Avem un pompier vicecampion mondial!

Livia Botici

Sergentul major Daniel Călin (foto), pompier al Detaşamentului din Petroşani al ISU Hunedoara, este vicecampion mondial la tir cu arcul şi deţinător al medaliei de bronz la powerlifting. Ambele titluri au fost obţinute la a XI-a ediţie, a Campionatului Mondial al Pompierilor, desfăşurată în perioada 21-29 august, în oraşul Daegu, din Koreea de Sud.

Pompierul hunedorean, în vârstă de 29 de ani, component al lotului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a reuşit să se claseze pe locul doi la proba tir cu arcul, cu un total de 596 de puncte, obţinute prin atingerea unei ţinte cu săgeţi, de la distanţa de 70 de metri. La proba de powerlifting, hunedoreanul a câştigat medalia de bronz, reuşind să împingă de la piept greutăţi de 100 de kilograme, să execute genoflexiuni cu greutăţi de 90 de kilograme şi să facă îndreptări cu greutăţi de 160 de kilograme.
Sergentul major Daniel Călin este practicant al sportului tir cu arcul de 17 ani. El este legitimat la un club sportiv din Valea Jiului, iar din 2007, a devenit pompier la Detaşamentul din Petroşani. În cadrul competiţiei desfăşurate în Koreea de Sud, din totalul de 6.000 de concurenţi, din 40 de ţări, din România au participat 30 de pompieri. Românii s-au clasat pe locul 5, în topul naţiunilor şi au obţinut 82 de medalii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura