Actualitate

Avem iar inundații în județ

Potrivit reprezentanților Apele Ro­mâne Crișuri, ieri, Crișul Alb a depășit cota aferentă codului portocaliu cu 58 de centimetri în zona Vața de Jos. În satul Prihodiște, în urma precipitațiilor din ul­t­imele zile, cumulate cu topirea ză­pe­zilor, ISU Hunedoara a intervenit cu saci cu nisip, pentru a limita efectele inun­dațiilor.
Ieri, prefectul județului s-a deplasat în comunele Vața de Jos și Baia de Criș, lo­calități afectate de fenomenele hidro­logice recente. La acțiunea de recunoaș­tere în teren au participat și echipajele ISU Hunedoara și cele ale Administrației Bazinale de Ape Crișuri.
„Având în vedere situaţia hidro­me­te­o­rologică actuală şi prognoza meteo­ro­logică pentru următoarele 24 de ore, în județul Hunedoara sunt emise două co­duri de avertizare hidrologică, după cum urmează: Cod galben pe râurile din ba­zinul hidrografic Crișul Alb (în intervalul 20.02.2023, ora 12:00 – 21.02.2023, ora 24:00) și Cod portocaliu pe râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb – sector aval S.H. Crişcior – amonte confluenţӑ cu râul Sebiş (în intervalul 20.02.2023, ora 12:00 – 21.02.2023, ora 16:00). Echipele de intervenție ale ISU Hunedoara și cele ale Apele Române Crișuri sunt pregătite să intervină în orice moment dacă si­tua­ția o va impune”, se arată într-un co­mu­nicat de presă emis de Prefectura Hunedoara. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura