ActualitateFlash

Autostrada Deva-Orăştie mai aşteaptă

01 autostrada

Nicolle Ebner

Reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva infirmă zvonurile potrivit cărora lucrările la autostrada Deva-Orăştie nu pot începe, din cauza instituţiei judeţene.

Muzeul din Deva nu are cu cine semna contractul
Marcel Morar (foto), directorul MCDR Deva, afirmă că instituţia pe care o conduce a depus, încă de anul trecut, la Academia Română, toată documentaţia necesară, în vederea efectuării descărcării arheologice, însă nu are cu cine semna contractul pentru demararea lucrărilor. „Nu am început lucrările de descărcare arheologică pe traseul viitoarei autostrăzi, pentru că
nu există un proiect al traseului. Nu s-au cumpărat terenurile aferente, iar noi nu putem săpa pe o proprietate privată. De asemenea, nu s-a organizat nici licitaţia pentru desemnarea constructorului care va realiza viitoarea autostradă. În aceste condiţii, muzeul nu poate face descărcarea arheologică, decât în baza unui contract semnat cu firma constructoare”, a declarat Marcel Morar. Potrivit acestuia, descărcarea arheologică pe traseul viitorului by-pass Deva-Orăştie va dura între un an şi jumătate spre doi ani, deoarece autostrada trece prin Turdaş, cea mai importantă cultură neolitică, unică în Europa. „Dat fiind importanţa istorică a acestei zone-una dintre statuetele de la Turdaş este expusă la Muzeul Metropolitan-, va fi foarte greu să asigurăm o descărcare arheologică într-un timp scurt. Tocmai de aceea, apreciem că descărcarea arheologică pe parcursul celor 32 de kilometri de autostradă va dura în jur de doi ani”, menţionează directorul Muzeului din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura