Autostrada Deva-Lugoj ar putea fi terminată într-un final

Doar puţin peste 9 kilometri de autostradă mai sunt de realizat pentru ca proiectul Deva-Lugoj să fie finalizat. Cei nici 10 kilometri rămaşi re­pre­zintă cea mai scumpa bucată de autostrada din Romania, estimată la 300 de milioane de euro.
Proiectul ar urma să fie deblocat anunţă minis­trul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă. ”Avem Lugoj – Deva, Lotul 2, un proiect strâmb pornit în 2013, blocat de patru ani de zile. Îmi revine minunata sarcină de a-l debloca şi de a-l pune pe roate. Sunt straturi şi straturi de decizii proaste…”, a afirmat oficialul.
Autostrada A1 Lugoj – Deva, Lot 2 a fost con­trac­tată în 2013, iar Agenţia de Protecţia Mediului apro­ba un acord de mediu revizuit care impune realizarea unor tuneluri ce nu apar în proiectul original, cori­doare naturale de mobilitate a faunei din zonă. Pe de altă parte, în ultima zi a anului trecut, tot ministrul Drulă a ridicat restricţiile de viteză, de 80 km/h de pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, între nodul Ilia şi nodul Holdea, după ce specialiştii companiei de drumuri şi poliţia rutieră au ajuns la concluzia, după moni­to­ri­zare, că starea autostrăzii permite circulaţia în siguranţă la viteza constructivă. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare