www.mesagerulhunedorean.ro

Autospecială dotată cu echipamente de căutare-salvare în mediul acvatic

Oana Mihnea
03 scafandri
Începând de ieri, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara“ deţine o autospecială nou-nouţă dotată cu echipamente pentru transportul scafandrilor şi trei ambarcaţiuni de intervenţie.
Acest lucru a fost posibil în urma includerii ISU Hunedoara într-un proiect pe fonduri europene, pentru îmbunătăţirea capacităţii de salvare de vieţi şi a gradului de protecţie a populaţiei. Autospeciala complexă este dotată atât cu echipamente de căutare-salvare în mediul acvatic, cât şi cu accesorii de prim-ajutor specializat. Autovehiculul de intervenţie a scafandrilor hunedoreni este echipat cu şase costume complete de scufundare cu circuit închis, trei lanterne submersibile, cinci veste de salvare şi doi colaci de salvare. În plus, este dotat cu un sistem de iluminat exterior, utilizat pentru operaţiuni de căutare, un generator electric, un motocompresor pentru umplerea buteliilor cu aer, şase butelii cu aer comprimat de 10 litri, un kit de salvare din puţuri şi troliu. Partea de prim ajutor este alcătuită, în principal, din măşti de administrare oxigen pentru copii şi adulţi, gulere cervicale, atele vacuum pentru membrele superioare şi inferioare, defibrilator semiautomat, targă, lopată şi folii izoterme.
„Tehnica nouă intrată în dotarea pompierilor hunedoreni este deosebit de utilă, în contextul în care în judeţul Hunedoara există lacuri de acumulare şi baraje care însumează o suprafaţă de aproape 1.000 de hectare. Din păcate, de-a lungul timpului, în aceste lacuri au pierit înecaţi oameni, pentru recuperarea cărora a fost necesară intervenţia scafandrilor. Mai mult, noile dotări vor genera creşterea capacităţii de răspuns a ISU Hunedoara în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidro – meteorologice periculoase“, a declarat locotenent colonelul Viorel Demean, inspectorul şef al ISU Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.