Sport

AUTOMOBILISM. Vaccinare obligatorie în Formula 1

Piloţii de Formula 1 şi membrii staff-u­ri­lor tehnice trebuie să facă dovada vac­cinării anti Covid pentru a putea participa la noua ediţie a Campionatului Mondial, care va începe pe 20 martie, în Bahrain.
„Formula 1 va cere ca întreg personalul său să fie vaccinat şi nu va accepta scutiri”, a spus un purtător de cuvânt al F1.
Decizia a fost luată de Federaţia inter­naţio­nală de automobilism (FIA), care impune această cerinţă inclusiv jurna­liştilor şi în­tre­gului personal care se vor afla pe circuit dar această decizie nu va avea niciun impact asu­pra grilei de start din 2022, deoarece toţi piloţii ar fi primit cel puţin două doze de vaccin.
Vaccinarea obligatorie pune în pericol cariera lui Alan van der Merwe, pilotul ma­şinii medicale care a participat la salvarea lui Romain Grosjean în Bahrain, în 2020. Sud-africanul nu este vaccinat şi a fost ne­voit să rateze mai multe curse anul trecut.
Sezonul 2022 are în program 23 de curse, ceea ce ar fi un record pentru această disciplină dacă toate ar putea avea loc.
Anul trecut, olandezul Max Verstappen (Red Bull) a spart monopolul Mercedes, câştigând titlul mondial la piloţi, după o depăşire antologică a britanicului Lewis Hamilton în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi, care a încheiat sezonul 2021.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura