Sport

AUTOMOBILISM. Calendar bogat în competiții auto în 2022

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunțat calendarul oficial pentru cele 17 discipline pe care le are în portofoliu, iar numărul de etape va fi unul record pentru motorsportul românesc, nu mai puțin de 103 etape.

Cei mai buni piloți
Pe lângă etapele din campionat, mai au loc cupe și evenimente de sine stătătoare, primul de acest gen având chiar în acest weekend în Covasna, acolo unde 34 de echipaje din 5 țări se întrec pe zăpadă la Romania Historic Winter Rally.
Disciplinele cu cele mai multe etape sunt viteza în coastă (12, 6 în prima divizie și 6 în a doua), raliurile, cu 9 runde, și off road-ul cu 8. Și în 2022, Transilvania Motor Ring va fi una dintre destinațiile preferate ale piloților, un total de 16 etape din drift, Radical Cup, an­duranță,
Pe lângă un campion absolut, Campio­natul Național de Raliuri Betano va decide și cei mai buni piloți atât la macadam, cât și la asfalt. Calendarul va debuta pe 8-9 aprilie cu Raliul Maramureșului și va continua cu Harghita (29-30 aprilie), Argeș (20-21 mai), Bucovina (17-18 iunie), Sibiu (15-16 iulie), Bacău (5-7 august), Iași (2-3 septembrie), Cluj (7-9 octombrie) și Brașov (28-29 oc­tom­brie). Divizia a doua va avea un calendar comun cu prima la raliuri.
Campionatul Național de Viteză în Coastă va fi împărțit în două divizii, fiecare având câte 6 etape, însă cei din prima ligă pot aduce puncte și de la etapele din divizia se­cundă pentru a urca în clasament. Etapele principale se vor desfășura la Râșnov (2-3 aprilie), Reșița (9-10 iulie), Sinaia (30-31 iulie), Gutâi (27-28 august), Câmpulung Muscel (17-19 septembrie) și Poiana Brașov (15-16 octombrie).
În acest an, sub egida FRAS au loc campionate de anduranță, super slalom, klausenburg retro, women rally, rally raid, rally cross, off road, slalom paralel, radical cup, time attack, karting electric, drag, drift, istorice pe circuit, super rally, viteză în coastă și raliuri. Automobilismul sportiv a cunoscut o expansiune spectaculoase în ultimii 7 ani, ajungând de la 6 campionate și puțin peste 500 de sportivi la 17 discipline și peste 1.600 de piloți licențiați în fiecare sezon.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura