Sport

AUTOMOBILISM. A câștigat Raliul Sibiului

Raliul Sibiului, etapa a cincea a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, a fost dominat clar de echi­pa­jul Simone Tempestini/Sergiu Itu (foto) (pe Skoda Fabia Rally2) și care s-a impus categoric, fiind urmat în cla­sa­mentul final de Bogdan Marişca/ Sebastian Itu (Skoda Fabia R5) şi de Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2).
Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2 Evo) s-a clasat pe locul patru, astfel că Barbu a pierdut poziţia de lider în clasamentul general al piloţilor în favoarea lui Andrei Gîrtofan.
Simone Tempestini, care a câştigat 8 din cele 9 probe speciale desfă­şurate la Raliul Sibiului, a revenit în lupta pentru titlu cu acest succes. După primele cinci etape, în clasa­men­tul general al piloţilor, Andrei Gîrtofan este lider, cu 158,2 puncte, urmat de Sebastian Barbu, 153,6 puncte, Simone Tempestini, 119 puncte, etc. Clasamentul se realizează după ur­mătorul algoritm: cele mai bune şapte rezultate, cele mai bune trei etape de macadam, plus cele mai bune patru etape de asfalt sau cele mai bune trei etape de asfalt plus cele mai bune patru etape de macadam.