Autobergamo şi-a stabilit lotul pentru sezonul viitor

1. Autobergamo 18 iulie - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Deţinătoarea Cupei României la futsal şi-a finalizat în mare campania de achiziţii pentru sezonul viitor, stabilindu-şi  lotul cu care va ataca titlul de campioană. Trupa alb-vişinie a reuşit transferuri de marcă, renunţând totodată la unii jucători din echipa de anul trecut.
Paulo Ferreira, portughezul internaţional român
După ce i-a adus pe Vlad Iancu şi Ion Al-Ioani, Autobergamo a mai reuşit încă două transferuri importante pentru sezonul viitor. Astfel, gruparea deveană a ajuns la o înţelegere cu portughezul naturalizat român,  Paulo Ferreira Letra, care în ultimele două sezoane a evoluat la City’us Tg. Mureş. Jucătorul în vârstă de 31 de ani nu a mai acceptat prelungirea de contract a trupei mureşene, cu care a câştigat două titluri de campion consecutive, şi a ales Autobergamo Deva, chiar dacă fusese ofertat şi de către Informatica Timişoara.
Nuno Coco, adus din campionatul italian
Al doilea jucător portughez care va evolua la Autobergamo în campionatul următor este Nuno Alexandre Viera „Coco”, care în luna septembrie va împlini 35 de ani. Acesta a evoluat în ultimele sezoane la Novaya Generatsia (Rusia) şi Real Rietti (Italia). „Mai suntem în discuţii cu încă un jucător, sper să ajungem la o înţelegere şi cu asta am încheiat campania de achiziţii pentru viitorul sezon”, a spus Dorin Popa, finanţatorul echipei Autobergamo Deva.
Cinci plecări
Pe lângă transferuri, echipa alb-vişinie a şi renunţat la unii jucători din lotul sezonului trecut. Astfel, au părăsit gruparea Molina, care va juca la City’us Tg. Mureş, Manya, acesta întorcându-se la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc şi Narcis Cataramă, care s-a reîntors de asemenea la CSMS Iaşi. În schimb, Adrian Moţ şi Cristian Macingo au renunţat la futsal. Lotul alb-vişiniilor arată bine în acest moment, devenii având doi portari de clasă, Iancu şi Toniţa, şi două linii apropiate ca valoare, formate din Ignat, Pânzaru, C. Matei, Tacot, Obadă, Al-Ioani, Paulo Ferreira şi Nuno Coco.
Cupa Dacica, la jumătatea lunii august
Reunirea echipei se va produce săptămâna viitoare, în 25 iulie, iar în 15-16 august, devenii vor organiza a doua ediţie a „Cupei Dacica”. „Am depus o cerere la Consiliul Judeţean pentru un sprijin în organizarea Cupei Dacica, ediţia a doua. Dacă vom fi ajutaţi, echipele invitate vor fi în totalitate din străinătate. Dacă nu, o vom organiza doar cu echipe din ţară. Deocamdată, avem confirmarea prezenţei echipei Smeredevo, vicecampioana Serbiei, şi suntem în discuţii cu gruparea Dunaferr, din Ungaria”, a mai precizat Dorin Popa. La finalul lunii august, Autobergamo va juca Supercupa României, împotriva campioanei City’us Tg. Mureş, alb-vişiniii deţinând trofeele din 2014 şi 2015.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare