Actualitate

Auitoritățile din Austria avertizează că se va produce un blackout. Ce să faci dacă se întrerupe curentul 2 săptămâni

Ministrul austriac al Apărării avertizează cu privire la o posibilă pană de curent în toată Europa. Klaudia Tanner, ministrul austriac al apărării, a avertizat în legătură cu acest scenariu aproape apocaliptic.

Campanie de conștientizare
După ce a supravegheat manevrele și ac­țiunile militare, există o mare posibilitate de întrerupere a curentului electric care va afecta servicii precum computerele, tele­foa­nele mobile și sursele de energie elec­trică din locuințe. Pana de curent nu ar avea loc numai în Austria, ci ar urma să fie răs­pândită în toată Europa.
Potrivit Euroweeklynews, Klaudia Tanner a afirmat că întrebarea nu e dacă va fi o în­trerupere de current imensă, ci mai degrabă întrebarea este „când va fi”. Ea a mai afirmat că acest pericol este „subestimat de toți” și că ar putea avea consecințe catastrofale.
Pentru a face populația mai conștientă de acest scenariu, guvernul austriac a decis să lanseze o campanie de conștientizare care se va desfășura pe parcursul lunii. Nu numai că va apărea în mass-media, dar mii de afișe au fost distribuite și în orașele austriece. Mi­nistrul a ținut să o promoveze și pe rețelele de socializare.
Sloganul campaniei este „Ce să faci când totul se oprește” și urmărește conș­ti­en­ti­zarea populației cu privire la măsurile care trebuie luate atunci când are loc o pană de curent de o asemenea amploare.
Se oferă sfaturi despre cumpărarea ali­men­telor suficiente pentru câteva zile, lu­mânări, baterii și multă apă de băut. O altă măsură eficientă ar fi să se convină asupra unui punct de întâlnire cu familia și prietenii și să încerce să colaboreze pe cât posibil cu vecinii.
Această întrerupere de current la nivelul unui întreg continent poate face ca se­ma­foarele, bancomatele, telefoanele și in­ter­netul să nu mai funcționeze. Nu ar fi prima dată: asta s-a întâmplat deja în 1989, în Quebec, Canada. Autoritățile nu au con­fir­mat niciodată vreo cauză specifică, suge­rând, pur și simplu, că aceasta se poate da­tora defecțiunilor tehnice, defecțiunilor sis­temului sau supraîncărcărilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura