Sport

Audit la federații naționale din subordinea MTS

Ministerul Tineretului şi Sportului deru­lează un audit financiar la federaţiile na­ţionale olimpice, prin care este analizată activitatea acestora din ultimii doi ani, a anunţat ministrul Eduard Novak (foto).
„Vom analiza activitatea din ultimii doi ani, pe mai multe planuri: modul de an­ga­jare a finanţărilor din diferitele surse şi modul în care s-au derulat contractele de finanţare, modul de administrare a bazelor sportive şi gradul de realizare a obiec­ti­velor propuse. Ultimele ediţii ale Jocurilor Olim­pice au adus rezultate nesatis­fă­că­toare, iar viitorul trebuie gândit şi planificat corect şi atent, pentru ca această realitate să se schimbe”, a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.
Prin acest audit, ministrul speră să iden­tifice cauzele nereuşitelor şi schimbările care ar trebui făcute la anumite federaţii sportive.”Concluziile raportului de audit vor oferi informaţii şi indicaţii privind ca­u­zele nereuşitelor şi schimbările pe care tre­buie să le implementăm pentru a co­recta situaţia. Strategia Naţională pentru Sport va însemna un restart al acestui do­meniu, cu o abordare nouă, profesionistă, care să eficientizeze atât organizarea şi funcţionarea tuturor structurilor şi entităţilor implicate, cât şi metodele de finan­ţare sau pregătirea specialiştilor”, a adăugat Novak.
Doar două federaţii au reuşit să obţină medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Federaţia Română de Canotaj (3) şi Federaţia Română de Scrimă (1). Cu 4 medalii obţinute la JO de la Tokyo, România a încheiat competiţia pe locul 46 în clasamentul general.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura