Sport

Au tras cu arcul pentru argint

Echipa feminină de barebow (arc gol) a României, formată din Elena Topliceanu, Cristina Bacin şi Loredana Mogoş, a cucerit me­da­lia de argint la Campionatele Euro­pene indoor de tir cu arcul, dis­pu­tate la Varazdin (Croaţia).

A câștigat titlul european
Reprezentantele noastre (legiti­mate la SCM Deva) au învins în se­mifinale la tie-break echipa Serbiei cu scorul final de 5-4, iar în finală au fost învinse de Italia cu 6-0. În finala mică, Serbia a întrecut Islanda cu 5-1.
În competiţia masculină Under-21, echipa României, compusă din Nectarios Condurache, Tamaş Moreh şi Marco Tănăsescu, (și ei legitimați la SCM Deva) a ocupat locul cinci în proba de arc olimpic. România a ajuns până în sferturile de finală, înainte de a fi învinsă de Ucraina, care s-a clasat în final pe locul doi, în urma Israelului.
În proba de arc compound, tot la Under-21, echipa României (Rareş Alexandrescu, Mirel Judea-ambii legi­ti­mați la SCM Deva şi Sergiu Pallag) s-a clasat pe locul patru, după ce a întrecut în sferturi Islanda (223-220) şi a pierdut apoi în semifinale în faţa Italiei (227-235), care a câştigat şi titlul european. În meci pentru medalia de bronz, Ucraina a învins România cu 234-226. România a participat cu nouă sportivi la Campionatele Euro­pene de tir cu arcul indoor de la Varazdin (Croaţia), pentru seniori şi tineret, prima competiţie oficială in­ter­na­ţională din acest an. În urmă cu doi ani, echipa de arc compound Under-21, formată din Rareş Alexandrescu, Mirel Judea şi Teodor Vlad, câştiga medalia de argint. Ediţia din 2023, pre­văzută în Turcia, a fost anulată din cauza cutremurelor care au afec­tat această ţară.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura