Au stat, dar rămân lideri

11 bunCiprian Marinuţ

Autobergamo Deva, lidera Ligii I de futsal, a avut etapă liberă în acest weekend, însă se menţine pe primul loc al clasamentului, întrucât rivala Informatica Timişoara şi-a amânat meciul din această rundă. În plus, echipa antrenată de Florin Ignat are un avans de trei puncte, deoarece a câştigat cu scorul de 7-2 (3-1) meciul restanţă cu Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, disputat la finalul săptămânii.

Campionat în suferinţă
Competiţia Ligii I de futsal este în suferinţă la începutul acestui an, din cauza problemelor financiare. Galactic Focşani, echipă care ar fi trebuit să fie prima adversară a celor de la Autobergamo Deva în 2016, a anunţat oficial FRF că se retrage din competiţie, din cauza sărăciei. În plus, se pare că şi Muncitorul Reşiţa are unele dificultăţi financiare şi e posibil să aibă aceeaşi soartă, astfel că întrecerea Ligii I ar avea mult de suferit. De parcă necazurile financiare nu ar fi de ajuns, unele echipe cu pretenţii şi cu „trecere” la FRF îşi stabilesc programul după bunul plac. Astfel, derbiul etapei din week-end City’us Târgu Mureş – Informatica Timişoara a fost amânat, din motive necunoscute. În aceste condiţii, au fost programate doar trei dintre cele şase meciuri ale rundei, celelalte fiind fie anulate, fie amânate.

Spectacol în primul joc oficial
Fiind una dintre puţinele echipe serioase şi echilibrate din campionat, Autobergamo Deva a făcut spectacol în primul meci al anului 2016, restanţa cu FK Odorheiu Secuiesc, disputat la finalul săptămâni. Chiar şi fără internaţionalul Cristian Matei (suspendat) şi fără portarul titular, Toniţa, care s-a accidentat, devenii au marcat şapte goluri, câştigând cu 7-2, şi au mai ţintit de alte patru ori barele porţii adverse.
„Alb-vişiniii” au început în forţă, iar Pânzaru a deschis scorul meciului în minutul şase. Replica oaspeţilor a venit de la Biro (min. 10), care a reuşit egalarea şi a adus ceva suspans, amintind de vremurile când cele două echipe erau rivale în lupta pentru titlul de campioană. Emoţiile suporterilor din Deva au fost de scurtă durată, întrucât acelaşi Pânzaru (min. 12) a marcat pentru 2-1, iar nou venitul Narcis Cataramă (min. 18) a stabilit scorul la pauză la 3-1.
Diferenţa de scor a ajuns la trei goluri în minutul 24, când Sergiu Tacot a marcat pentru 4-1. Echipa pregătită de fostul antrenor al naţionalei, Zoltan Jakab, a mai redus din diferenţă încă o dată, prin Raymond, 4-2, însă pe final, Autobergamo a făcut legea, marcând alte trei goluri în ultimele trei minute, prin Moţ, Manya şi Florin Ignat. Autobergamo va juca în etapa viitoare, tot la Deva, duminică, 7 februarie, cu Dunărea Călăraşi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.