Au sosit vaccinurile pentru copii

Cristina Ghenea

Elevii de clasa a III-a şi bebeluşii din judeţ vor putea fi vaccinaţi până la sfârşitul acestei săptămâni. Ministerul Sănătaţii a achiziţionat dozele necesare, iar vaccinurile sunt deja pe drum.

Este vorba despre 1.400 de doze de ROR (n.r. vaccin administrat elevilor de clasa a III-a împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei) şi de 3.400 de doze de Pentaxim, care trebuie administrat bebeluşilor. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a trimis la Bucureşti maşina special dotată pentru transportul vaccinurilor, iar acestea au ajuns deja în judeţ.
“De mai bine de două săptămâni, medicii de familie din judeţ au rămas fără vaccinuri pentru copiii de două, patru, şase şi 12 luni, iar campania de vaccinare a elevilor de clasa a treia a fost amânată, tot din lipsa acestora. Achiziţionarea lor intră în atribuţiile Ministerului Sănătăţii, în timp ce DSP-ul trebuie să asigure transportul, depozitarea şi distribuţia vaccinurilor către furnizorii de servicii medicale”, a declarat Cecilia Birău, director executiv adjunct al DSP Hunedoara. Aceasta a mai adăugat că dozele primite sunt, deocamdată, suficiente, ele urmând să fie suplimentate pe parcurs.

One thought on “Au sosit vaccinurile pentru copii

  • 8 decembrie 2011 la 19:23
    Legătură permanentă

    opriti crima aceasta care se face cu vaccinurile.
    pe langa ca sunt dureroase mai sunt si nocive .auzi la bebelusi vaciinuri!pai ei au sistemul imunitar mai bun decat adultii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.