Au luat doar medalia de argint

Selecţionata feminină de tenis de masă a României a câștigat medaliile de argint la Cam­pionatele Europene care s-au desfă­șu­rat la Cluj-Napoca, după ce a fost învinsă în finală de Germania cu scorul de 3-1.

Se retrage de la Națională
Unicul punct al echipei României a fost adus de Daniela Monteiro-Dodean, care a dispus cu 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-5, 11-7) de Chantal Mantz. Arădeanca în vârstă de 33 de ani a avut cinci victorii în cinci meciuri la acest Euro și și-a anunțat retragerea de la echipa Națională.
În alte meciuri, Nina Mittelham a trecut cu 3-2 de Bernadette Szocs, Sabine Winter a învins-o pe Elizabeta Samara cu 3-0 iar Nina Mittelham a câştigat cu 3-2 cu Elizabeta Samara.
Antrenorul Viorel Filimon s-a declarat dezamăgit de acest rezultat și le-a criticat pe elevele sale pentru că nu au respectat planul tactic: „Ne-a lipsit în primul rând dorinţa de a asculta. Am vorbit ceva cu fetele, să zicem că Bernie a avut momentul decisiv când a avut 9-6. Nu au ascultat, am mai spus şi după Olimpiadă lucrul ăsta. Eliza inclusiv acum a schimbat două servicii. Au luptat, într-adevăr, dar am luptat orbeşte.
Atunci când ne căpătam avantaj atunci dădeam cu piciorul şi risipeam tot avantajul creat. În general au nişte păreri care nu ştiu, ar trebui întrebate ele. Sunt supărat pentru că nu au ascultat”, a spus Filimon.
România câştigase ultimele două titluri continentale puse în joc. În 2017, la Luxem­burg, România a câştigat finala cu Germania cu scorul de 3-2, iar în 2019, la Nantes (Fran­ţa), România se impunea în faţa Portugaliei cu 3-0.
Germania s-a impus și în întrecerea mas­cu­lină, după ce a câștigat meciul din finală, cu Rusia, scorul final fiind de 3-1, obţinând al treilea său titlu consecutiv. Germania s-a mai impus în 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2017 şi 2019.
Echipa masculină a României s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă de Suedia cu 3-1. La competiția europeană de la Cluj Na­poca au luat startul 24 de formații feminine și 26 masculine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.