Au lăsat-o de izbeliște!

Rețeaua de termoficare a Devei nu mai este deservită de angajații de la Termocentrala Mintia, deoarece aceștia au fost disponibilizați

 

Adriana Năstase
Rețeaua de termoficare din Deva a fost lăsată de izbeliște, susține Cristian Iștoc, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara. El trage un semnal de alarmă astfel, arătând că în ultimii ani au fost investite sume mari pentru rea­bilitarea rețelei de termoficare, iar unii deveni plătesc și acum rate la bancă pentru că și-au făcut contorizare individuală.

Șanse reduse să fie folosită pe viitor
«Sindicatul Solidaritatea Hunedoara aduce la cunoştinţa opiniei publice şi a autorităţilor locale, faptul că Reţeaua de Termoficare din Municipiul Deva nu mai este deservită de angajaţii Termo­cen­tralei Mintia, ca urmare a procesului de con­cediere colectivă a întreg personalului, la data de 26 iulie 2021.
Arătăm că Instalaţiile de Termoficare au fost go­lite şi scoase de sub tensiune, iar această mă­sură va duce la degradarea accelerată a acestora cu şanse reduse de a fi utilizate în viitor.
Reţeaua de Termoficare se află în proprietatea Primăriei Deva, care prin Legea 325/2006 are obli­gaţia de a asigura agent termic către po­pu­laţie prin serviciul propriu sau prin concesionarea acestuia.
Lipsa măsurilor de conservare şi punere în si­guranţă a Instalaţiilor de Termoficare din Mu­ni­cipiul Deva precum şi a instalaţiilor şi echi­pa­men­telor energetice din cadrul Termocentralei Mintia atrage răspunderea legală a repre­zen­tanţilor Societăţii Complexul Energetic Hune­doara SA şi a reprezentanţilor Expert Insolvenţă SPRL ( firmă de avocatură care reprezintă inte­resul creditorilor S CEH SA ).
Facem aceste precizări pentru a informa corect cetăţenii municipiului Deva care sunt în continuare racordaţi la serviciul de termoficare al primăriei dar şi agenţii economici afectaţi de lipsa agentului termic », se arată în comunicatul semnat de Iștoc.

Să asigure agentul termic
«Cerem public primarului municipiului Deva şi prefectului Judeţului Hunedoara, să acceseze toate pârghiile legale şi instrumentele necesare pentru a asigura atât securitatea instalaţiilor de termoficare, dar în special să asigure agentul ter­mic pentru populaţie şi pentru agenţii economici şi instituţiilor şcolare în sezonul rece care va de­buta peste două luni.
Considerăm că acest comunicat era necesar, deoa­rece în spaţiul public a fost lansată infor­maţia că Termocentrala Mintia a fost închisă la cere­rea salariaţilor, afirmaţie falsă, menită să de­turneze atenţia de la starea de fapt a lucrurilor şi a responsabililor.
Iată că acest jaf naţional din energie care a dus la oprirea termocentralelor româneşti are ca efect cea mai mare scumpire la energia electrică din perioada post decembristă a României, cu consecinţe dramatice asupra nivelului de trai al românilor.
SOLIDARITATE ! UNITATE ! ATITUDINE ! », sus­ține Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.