Au învățat să respecte muntele

Ieri, de „Ziua Națională a Muntelui”, ce mar­chează data tradițională a încheierii pă­șu­natului anual în Carpații României, a fost or­ganizată astăzi o acțiune de informare a co­piilor, denumită ”Munții contează! Păstrează munții curați!”, care a avut loc în zona Cabanei Rotunda din Munții Retezat.
Aflat alături de copii și de organizatori, pre­fectul Călin Marian, le-a vorbit despre im­por­tanța protejării mediului înconjurător, despre dragostea de munte, de natură în general, dar și despre locurile deosebit de frumoase din zona montană a județului Hunedoara. Din par­tea Instituției Prefectului a fost prezent și subprefectul Lorincz Szell.
Inițiatori au fost Agenția Națională a Zonei Montane, Parcul Național Retezat, Asociația „Evoluții”, voluntari, autorități locale și Consiliul Ju­dețean Hunedoara iar copiii care s-au bu­curat de frumusețile pădurii și de informațiile primite sunt elevi de la școlile din comunele Râu de Mori, General Berthelot, Densuș, To­tești și Bretea Română.
La această oră de curs în natură, elevii au fost foarte atenți la toate sfaturile iubitorilor de mun­te, au primit o serie de materiale in­for­mative despre munții din județul Hunedoara și le-au spus organizatorilor că vor transmite și ce­lorlalți colegi tot ce au aflat despre păstrarea unui mediu natural curat și despre principalele reguli care trebuie respectate atunci când se află la munte.
Munții Carpați reprezintă al doilea cel mai lung lanț muntos din Europa, după Munții Scan­dinaviei, având o lungime de aproximativ 1.500 km, din care aproximativ 800 km se des­fă­șoară în România. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.