ActualitateFlash

Au întrerupt spectacolul cu focul de artificii

Festivalul Opera Nights a fost oprit timp de câteva minute din cauza unei nunți organizate la un local din apropiere

 

Sorina Popa

Sute de iubitori de frumos s-au strâns, sâm­bătă seara la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, la festivalul Opera Nights, un eveniment mult așteptat de hu­ne­doreni.
Sâmbătă seara a fost Trubadurul lui Verdi, iar cei peste 600 de spectatori s-au bucurat de prestația artiștilor veniți tocmai de la Constanța.

„Sunt revoltat”
Numai că totul ar fi putut să fie extraordinar până la capăt, dacă nu ar fi fost momentul în care spectacolul a fost oprit pur și simplu, din cauza focului de artificii de la sala de evenimente din apropierea Castelului, unde a fost o nuntă, susțin organizatorii Opera Nights.
„Sunt revoltat de ceea ce s-a petrecut sâm­bătă seara, în timpul spectacolului din cadrul fes­tivalului Opera Nights. Construcția kitsch-ului de lângă Castel va avea efecte negative asupra tuturor evenimentelor de la Castelul Corvinilor. Se aude muzica foarte tare de la sala de eve­ni­mente respectivă. Iar cei de la Primăria Hune­doara trebuie să ia măsuri, ca astfel de incidente, ca acela de sâmbătă, să nu mai aibă loc. Știu că hotelul și sala de evenimente din apropeirea Castelui aparțin lui Carmen Hărău. Ea și-a bătut joc de hunedorenii care au venit la festivalul Opera Nights”, a spus Costel Avram, adminis­tra­torul public al județului. Amintim că Primăria Hun­edoara și Consiliul Județean au fost orga­nizatorii fectivalului Opera Nights.

Amendă pentru firma cu artificii
„Ne cerem scuze prin intermediul ziarului dvs spectatorilor care au fost sâmbătă seara la operă la Castelul Corvinilor. Ne pare rău că pro­prietarul hotelului de lângă Castel nu înțelege că aici sunt organizate evenimente și trebuie să aibă un minim de decență, să putem asigura con­dițiile necesare pentru acest lucru. Cred că totul a fost cu intenție, ca să perturbe opera de la Castel. Societatea care a lansat artificiile sâm­bătă seara a fost amendată de Poliția Locală Hunedoara cu suma de 3.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice. De asemenea, luăm în calcul adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care atunci când avem evenimente la Castel să nu poată fi alte evenimente la hotelul respectiv”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Sorin Tincu, directorul Castelului Corvinilor, a afirmat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „am discutat cu cei de la sala de evenimente, chiar înainte de începerea festivalului. Am fost asigurați că nu va fi nici o problemă, muzica nu va fi dată tare, ca să se audă până aici, totul va fi în regulă. Ca să ne trezim cu artificiile în mijlocul spectacolului”.
Alexandru Gruian, consultant artistic, cel care s-a ocupat de eveniment, a spus că și el a fost asigurat că nu vor fi probleme pe timpul des­făşurării spectacolului „Trubadurul”. „Am avut o experiență neplăcută în urmă cu doi ani, tot la Castel, cu ocazia altui eveniment cultural. Atunci, se auzea muzica foarte tare de la localul din apropiere. Însă, sâmbătă, cu un sfert de oră înainte de începerea operei, Simona Dobondi, de la sala de evenimente, a venit la Castel și ne-a spus să nu ne facem nici o grijă, totul este sub control. Nu a fost așa. În jurul orelor 22, au început artificiile de acolo. Spectacolul s-a oprit, timp de 10 minute, până ce s-a terminat focul de artificii. Publicul a fost însă peste așteptări, nu a plecat de acolo”, a spus Alexandru Gruian.

Nu a știut de surpriza pentru miri
Contactată, Simona Dobondi, reprezentanta societății unde s-a organizat nunta, a spus că „a fost o surpriză și pentru noi focul de artificii. Eu personal am fost să discut cu cei de la Castelul Corvinilor, să vedem dacă se aude muzica de la localul nostru, să nu deranjăm. În nici într-un caz nu a fost cu intenție acest lucru. Nu am știut că va fi un foc de artificii, de aceea nu am putut să evit asta. Noi, ca restaunrant nu am contractat serviciile respective. A fost un organizator al nunții, iar focul de artificii a fost un cadou pentru miri. Repet, nu am fost informată despre asta, altfel puteam lua măsuri”, a declarat Simona Dobondi pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura