Au început investiţiile majore la Densuş

29 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Dacă până acum erau doar în stadiu de proiecte depuse, aflate pe lista de aşteptare a declarării eligibilităţii, la Densuş a venit timpul ca lucrurile să se mişte în teren.

„Am dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de modernizare de drumuri şi străzi comunale, câştigat din bani europeni nerambursabili, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Am început cu satele Peşteana şi Densuş, urmând celelalte. Sunt 7,6 kilometri în total şi e vorba de segmente din fiecare localitate aparţinătoare. Mai există în derulare un demers investiţional ce prevede modernizare de drumuri, străzi comunale şi poduri în comuna Densuş, accesat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). S-a terminat licitaţia, urmează proiectul tehnic şi apoi execuţia. Are o valoare de aproape un milion de euro. După ce finalizăm aceste două proiecte, am estimat că ar mai rămâne un procent de 20 la sută de drumuri pe care mai trebuie să le asfaltăm. Astfel, prin Banca Mondială ne dorim să accesăm un proiect tot pentru drumuri, adică să includem acele capete neacoperite până acum. Facem o asociere (ADI) cu comuna vecină Răchitova, deoarece nu întrunim una dintre condiţiile esenţiale de eligibilitate, şi anume o aglomerare de minimum 2.000 de locuitori. Vor fi modernizaţi 7,5 kilometri de la noi şi tot atâţia de la ei”, a spus Adrian Vîrtopean (foto), primarul comunei Densuş.
Acesta a mai precizat că zilele următoare se va da undă verde şi pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea căminelor culturale din şase sate (500.000 de euro), unele aflându-se în stadiu avansat de degradare. De asemenea, a luat startul programul WiFi4EU al Comisiei Europene, comunitatea beneficiind de Internet gratuit în spaţiul public. Punctele de acces s-au stabilit în Densuş şi Hăţăgel, aici fiind trasă fibră optică. Totodată, în procedură de licitaţie se află achiziţionarea unui utilaj multifuncţional prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor, în cuantum net de 82.000 de euro. Tot prin GAL s-a depus un proiect de supraveghere video a comunei (20.000 de euro), urmând să fie amplasate camere de ultimă generaţie în intersecţiile principale şi în centrul localităţilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alimentare cu apă potabilă în zona turistică Pasul Vîlcan

Consiliul Judeţean Hunedoara tratează cu responsabilitate tema dezvoltării turismului în judeţul nostru, investind nu numai în modernizarea şi reabilitarea infrastructurii...

Autoturism tamponat de un biciclist rupt de beat

A băut bine şi în loc să se ducă spre casă pe lângă bicicletă, a urcat pe ea şi s-a...

Spărgătorul de locuinţe a fost condamnat

Tânărul de 19 ani, Marian Păun, care a făcut un raid prin tot judeţul şi a comis şase furturi consecutive,...

Închide