Au început defrişările în Parâng

17 noiembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil în Staţiunea Parâng a demarat efectiv de ieri, cu primele lucrări. Municipalitatea Petroşani a solicitat reprezentanţilor Romsilva să-i permită defrişarea unei suprafeţe din zona montană unde vor fi efectuate lucrări de lărgire a pârtiilor. În prima fază, s-a făcut marcarea arborilor care vor fi tăiaţi şi doar de pe suprafeţele de teren aflate în subordinea municipalităţii.

„Proiectul privind construcţia telegondolei continuă aşa cum s-a prognozat. Chiar astăzi, au urcat reprezentanţii Ocolului Silvic, pentru a marca lemnul ce se va defrişa. Nu este vorba de defrişarea a 60 de hectare de pădure, ci doar a unei suprafeţe mici, aflată în proprietatea Consiliului Local Petroşani, pentru a se putea lucra la extinderea unei pârtii”, a declarat, Lucian Dragomir, directorul SADPP din cadrul Primăriei Petroşani.
Lemnul rezultat din defrişare ar urma să ajungă contra cost la cabanele din Parâng şi la familiile din cartierul Colonie, o zonă săracă a municipiului, unde oamenii folosesc pentru a se încălzi lemne şi cărbuni.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sommerset spune:

    Inceputul sfarsitului…
    De acum,si asa putinii turisti vor vedea muntele in 2 ore si apoi la drum.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nu suntem stăpâni pe soarta noastră…!? (I)

Ieri, am primit de la un fost coleg de facultate, acum în Statele Unite, un extras dintr-un articol scris de...

Tâlhar, la numai 16 ani

Un adolescent de 16 ani, din Deva, a ajuns pe mâna poliţiei, după ce a tâlhărit trei copii. De obicei,...

În caz de bătaie, apăsaţi butonul de panică!

Începând de ieri, Liceul de Telecomunicaţii şi Lucrări Publice din municipiul Hunedoara este dotat cu un sistem ultraperformant de alarmare....

Închide