Comunitate

Au fost necesari 20 de ani pentru tencuirea unui bloc

Dana Istudor

După 20 de ani de aşteptare, „celebrul” bloc 124 din Petroşani va fi, în sfârşit, finalizat. „Minunea” se va produce datorită banilor Companiei Naţionale de Investiţii, cea care a oferit o „sponsorizare” în valoare de 400.000 de euro. Cu ajutorul acestora, peste şase luni de zile, blocul de locuinţe va dispune de lifturi, instalaţie electrică pe casa scării, acoperiş, geamuri termopan şi tencuială exterioară.

Subiect de campanie electorală

Blocul nr. 124, de pe strada 1 Decembrie 1918 din Petroşani, a intrat în „funcţiune” imediat după „momentul” Decembrie 1989, deşi lucrările nu erau încă terminate. Mai exact, lifturile nu fuseseră încă instalate, amenajările interioare nu erau finalizate şi, în plus, nici nu primise o tencuială exterioară. Chiar şi în aceste condiţii, cei care primiseră repartiţie pentru acest bloc au preferat să se mute, pentru a nu pierde „ocazia”. Deşi de-a lungul ultimilor ani, imobilul nefinalizat de lângă Spitalul de Urgenţă din Petroşani a reprezentat mereu un subiect de campanie electorală, acesta arată (încă) exact la fel ca în momentul în care lucrările au fost sistate de către fostul regim comunist. Acum, o firmă din Cluj, care va executa lucrările plătite de către CNI, a început să-şi monteze schelele. Prin urmare, există speranţe ca imobilul să aibă o înfăţişare total schimbată în luna noiembrie, atunci când lucrările se vor încheia.

Finanţare pentru două imobile

„Pentru blocul respectiv, a fost obţinută de la CNI o finanţare deosebit de consistentă, lucrările fiind demarate în cursul acestei săptămâni. În acelaşi timp, tot cu bani de la CNI va mai fi reparat un alt imobil din Petroşani, respectiv blocul nr. 14 de pe strada Independenţei. Ţin să precizez că în toată ţara, doar 12 blocuri de locuinţe au primit finanţare de la CNI, iar dintre acestea, două sunt din Petroşani”, a declarat Camelia Balaş, inspector în cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat de pe lângă Primăria municipiului Petroşani. Suma necesară pentru finalizarea lucrărilor are valoarea de 400.000 de euro. Dintre aceştia, nu mai puţin de 50.000 de euro ar urma să fie alocaţi doar pentru instalarea lifturilor, în locurile în care timp de două decenii s-au aflat doar nişte hăuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura