ActualitateFlash

Au descins la locuințele unui contrabandist de arme

Două pistoale cu glonţ, două grenade şi peste 500 de elemente de muniţie au fost des­c­o­pe­rite în locuinţa unui bărbat din municipiul Vulcan, suspectul fiind reţinut preventiv de către poliţişti fiind acuzat de nerespectarea regi­mului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cali­ficată, a informat marţi IPJ Hunedoara.

Aduse illegal în țară
Armele şi muniţia au fost descoperite în urma unor percheziţii efectuate la trei adrese de către poliţiştii Serviciul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Hunedoara, împreună cu colegii lor din cadrul Serviciului de Investigaţii Cri­minale şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au des­coperit la adresele folosite de persoana bă­nuită, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care locuia fără forme legale în municipiul Vulcan: două pis­toale cu glonţ şi mai multe componente de arme de diferite tipuri (peste 500 de elemente de mu­ni­ţie constând în cartuşe de diferite calibre, tuburi de cartuşe şi capse de iniţiere), precum şi două elemente de muniţie tip grenade. Armele şi mu­niţia deţinute ilegal au fost ridicate, în vederea con­tinuării cercetărilor”, se arată într-un comu­ni­cat al IPJ Hunedoara.

Armele, componentele de arme şi elementele de muniţie găsite la percheziţie ar fi fost intro­duse ilegal în ţară, în perioada octombrie – noiem­brie 2021, de către bărbat, fără a fi declarate or­ga­nelor vamale şi ar fi fost deţinute fără drept de acesta.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările, în ve­derea stabilirii întregii activităţi infracţionale a băr­batului, faţă de care a fost luată măsura pre­ventivă a reţinerii, pentru 24 ore. El a fost propus pentru arestare preventivă.
Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Hune­doara, ce vizează săvârşirea infracţiunilor de ne­res­pectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SIAS, Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, precum şi al Serviciului Român de Infor­maţii. (A. Năstase)

One thought on “Au descins la locuințele unui contrabandist de arme

  • Salar,sporuri,indemnizație hrana,haine,papuci!
    Măriți salariile ca meritam!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura