Au cucerit două dintre cele şase trofee de la „Cupa Crăciunului”

14 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 2 cfr simeriaJuniorii clubului CFR Simeria au câştigat competiţia pe echipe şi titlul acordat celui mai bun jucător la ediţia a III-a a „Cupei Crăciunului”, rezervată jucătorilor născuţi în 2003, desfăşurată sâmbătă, la Simeria. Feroviarii au obţinut şapte puncte din nouă posibile în grupa preliminară A, iar în finală au dispus, cu scorul de 1-0, de Arsenal Craiova, câştigătoarea grupei B.
La individual, ceferiştii au cucerit trofeul acordat celui mai bun jucător al turneului. Competiţia a fost organizată de Primăria oraşului Simeria şi Clubul Sportiv CFR Simeria şi a aliniat la start opt echipe din judeţele Hunedoara, Alba şi Dolj.
Echipa clubului CFR Simeria, antrenată de Dorin Costea, a devansat în grupa A echipele cluburilor Universitatea Petroşani (antrenor Gabriel Niţu), Dacia Orăştie (antrenor Petre Dumitreasa) şi Unirea Veţel (antrenor Viorel Doarvoş). La rândul său, gruparea Arsenal Craiova (antrenor Florinel Luţă) a fost lideră în grupa B în faţa formaţiilor Viitorul Abrud (antrenor Costică Moldovan), Primavera Deva (antrenor Sandu Moga) şi CFR Simeria II. Cele două câştigătoare ale grupelor s-au întâlnit în finala mare, iar feroviarii s-au impus cu 1-0, câştigând trofeul. În meciul pentru medaliile de bronz, Viitorul Abrud a dispus de Universitatea Petroşani cu scorul de 3-1. „A fost cea mai puternică ediţie a turneului Cupa Crăciunului, la această categorie a jucătorilor de 11 ani. Ca dovadă, majoritatea meciurilor au fost foarte disputate şi echilibrate, iar rezultatele au fost sub semnul întrebării până în ultimele momente”, a precizat antrenorul Dorin Costea, de la CFR Simeria, organizatorul competiţiei.
Organizatorii au acordat cupe pentru primele trei clasate şi diplome onorifice tuturor celor opt echipe participante. În plus, s-au acordat şi şase trofee individuale, care i-au răsplătit pe jucătorii care s-au remarcat prin calităţi deosebite sau reuşite personale. Titlul de „cel mai bun jucător” a fost cucerit de Ciprian Bostan, de la CFR Simeria I. Trofeul golgheterului i-a revenit lui Valentin Oancea de la Viitorul Abrud, autor a şase goluri, iar trofeul celui mai bun portar l-a cucerit Cosmin Uroiocea, de la Arsenal Craiova. Radu Şchiopu de la Universitatea Petroşani a fost considerat cel mai tehnic jucător al turneului, Paul Motora de la Viitorul Abrud a primit premiul pentru „portarul cu cel mai bun joc de picior”, iar Paul Stanimirescu (Universitatea Petroşani) a fost cel mai tânăr jucător al turneului. În fine, echipa Unirea Veţel a fost recompensată cu trofeul de cea mai fair-play echipă.
O competiţie similară s-a desfăşurat, ieri, şi pentru categoria jucătorilor născuţi în 2004-2005, iar rezultatele acesteia le vom prezenta în pagina sport de mâine. (C.Marinuţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Juratoni, a doua victorie în ringul profesionist

Pugilistul devean Bogdan Juratoni (foto) a obţinut a doua victorie în circuitul profesionist AIBA Pro Boxing, la finalul săptămânii, într-o...

Complexul Energetic Hunedoara a fost reclamat la Consiliul Concurenţei: Să moară şi capra vecinului

Sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au trimis o scrisoare deschisă către Consiliul Concurenţei, prin care sesizează forul asupra faptului...

Controale la petarde şi pocnitori

Cum se apropie sărbătorile de final de an, comerţul cu petarde, pocnitori şi alte obiecte pirotehnice cunoaşte o adevărată dezvoltare....

Închide