Sport

Au câştigat aurul la Europene

Echipa feminină a României a cucerit medaliile de aur, miercuri, la Campiona­tele Europene de tenis de masă pentru juniori Under-19 de la Varazdin (Croaţia), după ce a învins Rusia în finală cu scorul de 3-0.
Punctele pentru echipa noatră au fost aduse de Ioana Sîngeorzan, Elena Zaharia şi Luciana Mitrofan. Sîngeorzan a învins-o pe Elizabet Abraamian cu 3-1, Zaharia a trecut de Liubov Tenţer cu 3-0 iar Mitrofan a dis­pus de Natalia Malinina cu 3-0 .Din echi­pă au mai făcut parte Adela Struna şi Evelyn Ungvari.
Selecţionata masculină a României a cucerit bronzul după ce a dispus de Spania cu 3-1, în finala mică.Darius Movileanu a adus două puncte, câştigând cu 3-0 cu Miguel Nunez şi 3-2 cu Miguel Angel Pantoja, iar un alt punct a fost câştigat de Andrei Teodor Istrate, 3-0 cu Marc Miro. În alt meci, Pantoja a trecut cu 3-2 de Eduard Ionescu.Andrei Tomica şi Mihai Roşca sunt ceilalţi componenţi ai echipei.
Antrenorii loturilor sunt Mădălin Ionaşcu, Alexandru Gheorghe, Ionuţ Seni, Felicia Coneschi şi Elena Sebe.
În întrecerile individuale la feminin, Evelyn Ungvari a obţinut două victorii în grupă, 3-1 cu Hannah Holgersson (Suedia) şi 3-1 Janja Matijasec (Croaţia), dar a pierdut meciul cu Alexandra Chiriacova (Republica Moldova), 1-3. Adela Struna a câştigat toate meciurile din grupă, 3-0 cu Ana Pedregosa (Spania), 3-0 cu Alina Janekova (Estonia) şi 3-0 cu Filippa Skjold-Hinze (Norvegia).
În primul tur la dublu junioare, perechea Evelyn Ungvari/Adela Struna a dispus de cuplul spaniol Elvira Rad/Jana Rieracu 3-1.
La simplu juniori, Andrei Tomica a câştigat ambele meciuri din grupă, 3-1 cu Madis Moos (Estonia) şi 3-0 cu Sharpel Elia (Cipru). În schimb, Mihai Roşca a pierdut în faţa elveţianului Mauro Scharrer, cu 0-3, dar l-a întrecut pe Iosif Elia (Cipru) cu 3-2.
La dublu mixt, în primul tur, perechea Andrei Tomica/Adela Struna a trecut de slovenii Ziga Zigon/Lea Paulin cu 3-2, iar Mihai Roşca şi Evelyn Ungvari au pierdut în faţa lituanienilor Lukas Rimkus/Laura Abaraviciute cu 1-3

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura